Vreme čitanja: oko 2 min.

Čudo neviđeno: iPhone preživeo pad sa skoro 5.000 metara praktično bez ogrebotine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivani incident na letu Alaska Airlines 1282 doveo do neobičnog otkrića - iPhone koji je preživeo pad sa visine od gotovo 5 kilometara

  • 3

Neverovatan incident desio se prošlog vikenda kada je gejming developer, Šonatan Bejts, pronašao funkcionalni iPhone koji je preživeo pad sa visine od oko 4.875 metara.

Ovaj neobičan događaj usledio je nakon što je let Alaska Airlines 1282 doživeo dekompresiju, kada je iz aviona ispao čep za vrata. Srećom, niko od putnika nije ozbiljno povređen tokom ovog incidenta.

Ista sreća pratila je i iPhone, koji je pronađen neoštećen, i dalje otključan, sa iščupanim konektorom punjača koji je bio uključen u uređaj, prikazujući informacije koje su se poklapale sa letom.

iPhone Foto: X/@SeanSafyre

Šonatan Bejts je o svom pronalasku pisao na društvenim mrežama: "Pronašao sam iPhone pored puta. Još uvek je bio u airplane režimu, polu punom baterijom i otvorenom potvrdom za prtljag za Alaska Airlines ASA1282. Preživeo je pad sa 4.875 metara potpuno neoštećen!"

Nakon otkrića, Bejts je kontaktirao Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTSB), koji je preuzeo uređaj i potvrdio da je to drugi telefon koji je pronađen sa tog leta. Tokom konferencije za novinare u nedelju, predsednica NTSB-a Dženifer Homendi potvrdila je da su dve osobe pronašle mobilne telefone koji su ispali iz leta 1281. Drugi mobilni telefon pronađen je u nečijem dvorištu.

Dekompresija se dogodila kada se čep vrata, koji se koristi za pokrivanje nekorišćenih izlaznih vrata na Boeingu 737 Max 9, neočekivano odvojio od aviona. Brza dekompresija može usisati putnike i predmete iz aviona zbog razlike u pritisku vazduha. Iako niko nije ispao iz aviona, izgleda da je iPhone "izleteo" dok je bio na punjenju.

Nije nečuveno da iPhone uređaji prežive padove sa velikih visina. U maju, AppleInsider je izvestio o skajdajverovom iPhone-u koji je preživeo pad sa 4.267 metara. S obzirom na otpor vazduha koji ograničava brzinu pada predmeta i sletanja na mekšu površinu poput vlažne zemlje ili blata, preživljavanje nije potpuno iznenađujuće. Međutim, sletanje na tvrdu površinu verovatno bi imalo drugačiji ishod.

Još uvek nema informacija da li je iPhone vraćen svom vlasniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hahe

    10. januar 2024 | 17:16

    Rubrika nije se desilo, meni ispao sa stocica visine max 50cm na plocice i ekran se rascvetao.

  • Realno

    10. januar 2024 | 16:29

    Nije to kineska roba to je kvaliteta

  • Др

    10. januar 2024 | 18:50

    Још да мрмот увије чоколаду у станиол и прича буде комплетна!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA