Vreme čitanja: oko 1 min.

Japanci će pokušati da reše pad populacije ulaganjem u aplikaciju za upoznavanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japan okreće se tehnološkim rešenjima za podsticanje stvaranja porodica

  • 0
Aplikacija za upoznavanje Foto: Shutterstock.com

U nekonvencionalnom pokušaju da se suprotstavi zabrinjavajućem padu broja stanovnika, japanska vlada usmerava pažnju na tehnološka rešenja, ulaganjem u aplikaciju za upoznavanje po imenu Tapple. Ovaj korak dolazi kao odgovor na problem koji Japan čini jednom od najstarijih nacija na svetu, sa značajnim procentom stanovništva koji nikada nije stupio u brak.

Tapple, aplikacija koja korisnike spaja na osnovu zajedničkih interesovanja i hobija, predstavlja deo vladine strategije da ohrabri građane da stvaraju dugoročne veze. Ironično, uprkos tehnološkom napretku, Japan se suočava s paradoksom sve većeg broja samaca, posebno u urbanim centrima poput Tokija, gde je zabeležen najviši procenat osoba koje do 50. godine života nisu bile u braku, piše Tech Times.

Vlada, prepoznajući potrebu za novim pristupima u ovoj oblasti, uvodi rigorozne mere verifikacije na ovim platformama. Korisnici su dužni da prilože dokaz o neženjenom statusu, čime se sprečava učešće oženjenih ili udatih osoba i smanjuje mogućnost prevara.

Osim toga, gradske vlasti planiraju da iskoriste društvene mreže u kampanjama za podizanje svesti o problemu i promociji aplikacije. Postoji optimizam da bi ove kampanje, zajedno sa strategijom verifikacije, mogle pozitivno da utiču na industriju aplikacija za upoznavanje, koja već sada ima značajan broj korisnika.

Međutim, iako su ove inicijative značajan korak, kritičari upozoravaju da se temeljni uzroci problema, poput finansijskih ograničenja i izazova modernog života, ne adresiraju dovoljno. Pitanje je da li će ovakav pristup dovesti do značajnijeg povećanja stope nataliteta, s obzirom na složenost problema sa kojima se suočava japansko društvo.

Uprkos skepticizmu, japanska vlada nastavlja sa ovim projektom, nadajući se da će Tapple i slične inicijative doprineti oživljavanju demografske slike zemlje i pružiti nova rešenja za problem koji već dugo muči naciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA