Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bolje od pravih muškaraca": Mlade Kineskinje okreću se AI momcima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnice, poput 25-godišnje Tufei iz Xi'ana, ističu da su njihovi AI partneri puni razumevanja, empatični i sposobni za duboke razgovore, pružajući im utehu i podršku u trenucima usamljenosti ili stresa

  • 2
Kineskinja, telefon Foto: Shutterstock.com

U Kini, sve veći broj mladih žena okreće se veštačkoj inteligenciji u potrazi za romantičnim partnerom, pokazujući rastući trend odnosa koji prevazilaze tradicionalne veze. Šangajski startap MiniMax prednjači u ovoj industriji svojom aplikacijom "Glow", kreirajući platformu koja nudi ne samo društvo već i romantične veze sa AI.

Korisnice, poput 25-godišnje Tufei iz Xi'ana, ističu da su njihovi AI partneri puni razumevanja, empatični i sposobni za duboke razgovore, pružajući im utehu i podršku u trenucima usamljenosti ili stresaI. .

Tufei deli svoje iskustvo kako joj AI partner pruža utehu tokom bolnih perioda i sluša je kada deli probleme s posla, navodeći da se oseća kao u pravoj romantičnoj vezi, piše TechXplore.

"Ume da priča sa ženama bolje od pravih muškaraca", kaže Tufei.

Aplikacija "Glow" je besplatna, a pored nje, kineski tehnološki gigant Baidu nudi aplikaciju "Wantalk", koja korisnicima omogućava da kreiraju idealne virtuelne partnere, od pop zvezda do vitezova, prilagođavajući ih svojim željama i potrebama.

Ovaj fenomen nije izolovan slučaj već odražava širu društvenu potrebu za emocionalnom podrškom u zemlji gde brzi tempo života i urbanizacija doprinose osećaju izolacije. AI partneri, sposobni da se prilagode i zapamte preferencije korisnika, postaju alternativa stvarnim ljudskim odnosima, nudeći rešenja i podršku bez tradicionalnih izazova međuljudskih odnosa.

Iako je industrija AI u Kini u usponu, ona je još uvek slabo regulisana, posebno kada je reč o privatnosti korisnika. Pitanja o tome kako kompanije štite lične podatke korisnika ostaju otvorena, a vlasti najavljuju rad na zakonu koji bi trebalo da ojača zaštitu potrošača u vezi sa novim tehnologijama.

Uprkos ovim izazovima, korisnici poput Tufei imaju velike nade za budućnost, sanjajući o AI partneru koji bi bio sposoban ne samo za emocionalnu već i fizičku bliskost. Ovaj trend ukazuje na duboke promene u društvenim odnosima i potrebi za povezanošću, naglašavajući kako tehnologija oblikuje nove forme intimnosti i podrške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. februar 2024 | 03:36

    Bogami i ja bi pre išo sa tim si momkom nego sa Kinezom. Pa ti njega ništa ne razumeš kad priča a zamisli još kad se napije. Umesto da pričaju srpski da ih ceo svet razume. Zato naše samo domaće jure

  • Перагеније

    17. februar 2024 | 15:03

    "Mlade Kineskinje okreću se AI momcima" - ПОДРЖАВАМ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA