≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džon Stjuart tvrdi da mu Apple nije dozvolio da intervjuiše predsednicu FTC-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džon Stjuart otkriva kako je Apple navodno sprečio intervju sa Linom Kan

  • 0
Džon Stjuart, Jon Stewart Foto: Darwin Brandis / Shutterstock.com

U svetlu nedavnih tužbi američke vlade protiv Apple-a, poznati televizijski voditelj Džon Stjuart otkrio je da mu je Apple zabranio da na svom podkastu intervjuše Linu Kan, predsednicu američke Federalne trgovinske komisije (FTC). Incident baca svetlo na Apple-ovu dominaciju i potencijalno štetan uticaj na slobodu govora.

Na iznenađenje mnogih, Džon Stjuart je u emisiji "The Daily Show" saopštio da Apple nije dozvolio razgovor sa Linom Kan. Ovaj potez dolazi ubrzo nakon što je Ministarstvo pravde SAD-a tužilo Apple, optužujući kompaniju za zloupotrebu dominantnog položaja na tržištu pametnih telefona, što ima negativne posledice ne samo po konkurenciju već i po slobodu govora, piše Axios.

Stjuart je detaljisao kako mu je Apple izričito zabranio da u podkastu, koji je proširenje njegove emisije na Apple TV+ "The Problem With Jon Stewart", ugosti Linu Kan.

"Doslovno su rekli 'molimo vas, nemojte razgovarati sa njom'", otkrio je Stjuart, dodajući da se čini da Apple jednostavno nije bio naklonjen Kan bez obzira na njenu profesionalnu ulogu.

Stjuartov povratak na "The Daily Show" i njegov odlazak iz Apple-a zbog kreativnih razlika naglašavaju tekuću borbu između slobode izražavanja i korporativnih interesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA