Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte prvi muzički spot koji je napravila veštačka inteligencija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spot je, u najmanju ruku, jedinstven, kombinujući psihodelične vizualne elemente sa ambijentalnom muzikom

  • 0
Sora, OpenAI Foto: Robert Way / Shutterstock.com

OpenAI je uz pomoć Sore napravio prvi muzički spot koji je u potpunosti generisan veštačkom inteligencijom.

Spot za pesmu "Worldweight" umetnice Auguste Kemp, dostupan je na zvaničnom YouTube kanalu kompanije. Spot je, u najmanju ruku, jedinstven, kombinujući psihodelične vizualne elemente sa ambijentalnom muzikom.

U ovom videu, gledaoci se vode kroz različita okruženja – od oblačnih plaža do šuma sa oltarima, pa sve do scena koje podsećaju na delove vanzemaljske tehnologije.

Važno je napomenuti da detalji o tekstualnim naredbama korišćenim za kreiranje videa nisu otkriveni, ali je Kamp delila svoju inspiraciju za video, objašnjavajući da je video upravo onakav kakvim ga je zamislila prilikom stvaranja pesme. Ovo je primer kako napredak u tehnologiji veštačke inteligencije omogućava umetnicima da svoje vizije pretvore u stvarnost na prethodno nezamislive načine.

Interesantno je da spot "Worldweight" nije izolovan slučaj korišćenja Sore za kreiranje originalnog sadržaja. Produkcijska kuća Shy Kids takođe je iskoristila ovu tehnologiju za stvaranje kratkog filma "Air Head", koji prati priču o čoveku s balonom umesto glave, dodatno pokazujući širinu mogućnosti koje Sora nudi u kreiranju vizuelnog sadržaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA