Vreme čitanja: oko 1 min.

"Portal" koji povezuje Dablin i Njujork ponovo otvoren nakon "neprikladnog ponašanja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portal je ugašen nakon što su se na internetu pojavili video snimci žene koja otkriva grudi, muškarca koji pokazuje zadnjicu i osobe koja pokazuje fotografiju terorističkog napada na Svetski trgovinski centar

  • 0
Njujork Dablin portal Foto :Tanjug/AP

Instalacija "Portal" koja povezuje Njujork i Dablin ponovo je otvorena nakon što je bila privremeno zatvorena zbog neprikladnog ponašanja nekih posetilaca. Ova umetnička instalacija omogućava ljudima iz dva grada da komuniciraju uživo preko velikih ekrana i video kamera postavljenih na istaknutim mestima.

Instalacija je privukla desetine hiljada posetilaca od svog otvaranja ranije ovog meseca. Međutim, zbog popularnosti, došlo je i do neprikladnog ponašanja, uključujući obnaživanje, korišćenje droga pred kamerama i trolovanje.

Grad Dablin je u utorak objavio da će zatvoriti portal zbog "neprikladnog ponašanja male grupe ljudi" nakon što su se na internetu pojavili video snimci žene koja otkriva grudi, muškarca koji pokazuje zadnjicu i osobe koja pokazuje fotografiju terorističkog napada na Svetski trgovinski centar. Takođe su zabeleženi snimci ljudi koji koriste ili simuliraju upotrebu droga.

Organizatori instalacije u oba grada izjavili su u nedelju da su implementirali "rešenje zasnovano na blizini" kako bi sprečili ljude da stanu na portale i drže telefone blizu kamera.

Pored dodavanja ograda i oznaka za razmak ispred portala u Njujorku, stajanje na instalaciji i ometanje kamere sada će izazvati zamućenje video prenosa na obe strane.

"Kao ljudi, stvaramo iskustvo Portala zajedno", rekao je osnivač Portals.org, Benediktas Gilis. "Pozivam lokalne zajednice da ne samo uživaju, već i da brinu o svojim portalima i kako drugi članovi zajednice pristupaju skulpturama", piše NBC News.

Nakon što je postavio sličan portal koji povezuje njegovu rodnu Litvaniju i Poljsku, Gilis planira buduće portale u Brazilu i Etiopiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA