Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi startap razvija digitalne ljubimce za Apple Vision Pro: Reaguju na ljudske emocije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pelc je istakao da je Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple, pohvalio ovaj projekat kao "fantastičan" primer inovacija koje dolaze iz Vijetnama

  • 0
Apple Vision pro Foto: Shutterstock/Ringo Chiu

Bootloader Studio, startap iz Vijetnama, predstavio je digitalne ljubimce za Apple Vision Pro. Ovi ljubimci koriste veštačku inteligenciju koja može da prepoznaje i reaguje na ljudske emocije, pružajući korisnicima interaktivno iskustvo.

Digitalni ljubimci Bootloader Studija prate pažnju korisnika, položaj glave, ton glasa i gestikulacije kako bi prilagodili svoje reakcije. Ovi ljubimci će biti prisutni u svim aplikacijama na Vision Pro, stvarajući iluziju da su deo stvarnog okruženja.

Osnivač i izvršni direktor Bootloader Studija, Brajan Pelc, došao je na ideju za ovaj projekat tokom pandemije COVID-19, kada je uvideo koliko je ljudima potrebna interakcija, a ne samo pasivno konzumiranje sadržaja na društvenim mrežama. "Svestan sam koliko je ljudima važno da komuniciraju, a ne samo da konzumiraju sadržaj," rekao je Pelc za Axios.

Pelc je istakao da je Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple, pohvalio ovaj projekat kao "fantastičan" primer inovacija koje dolaze iz Vijetnama. Ovaj projekat je u razvoju od 2022. godine i testiran je na pre-lansiranoj verziji Vision Pro u 2023. godini.

Bootloader Studio je obezbedio 5 miliona dolara početnog finansiranja od Antler Elevate i planira da lansira digitalne ljubimce za Vision Pro ovog leta. Iako su ljubimci još uvek u fazi testiranja, kompanija je optimistična u vezi sa njihovim uspehom.

Digitalni ljubimci Bootloader Studija predstavljaju korak napred u integraciji AI tehnologije u svakodnevni život, pružajući korisnicima emotivno inteligentne saputnike koji reaguju na njihove potrebe i osećanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA