SKUP HOBI: Milioner gradi evropske zamkove širom Kine (FOTO)

Bogati biznismen Liu Čonghua u svojoj 59. godini živi svoj san iz detinjstva, podižući evropske zamkove o kojima je slušao priče kada je bio mali

  • 2

Liu Čonghua (59) iz Kine je poslednji biznismen koji se priključio nizu bogataša koji svoj novac troše na ekscentrične hobije. On daje milione dolara da bi u velikom gradu Čongćingu podigao replike evropskih zamkova, kojima je ubačen poneki detalj koji ih razlikuje od originala.

Čonghua zapravo ispunjava svoj dečački san. Kada je bio mali, odrastao je u vrlo teškim uslovima i gladovao skoro svaki dan. Ironija je to što se obogatio kao kulinarski biznismen.

- Kada sam bio mali, slušao sam priče o zamkovima i dvorcima. Želeo sam da se zamkovi iz mojih snova pretvore u stvarnost - objasnio je Čonghua.

Zbog ovog svog hobija nailazio je na mnogo problema. Imao je ozbiljne rasprave sa lokalnim zvaničnicima Čongćinga, što je čak i zanemarljivo u odnosu na pretnje smrću koje je dobijao. Međutim, on ne odustaje, smatrajući da su Kini zamkovi potrebni da razbiju monotoniju jednoličnih zgrada koje niču.

Kineska vlada, ipak, ima drugačije mišljenje. Čonghua se suočavao i sa bagerima koji su dolazili da ruše zamak visok 16 metara. Kaže da ga vlada nikada nije cenila i da je njegovi postupci vređaju.

Do sada je podigao šest zdanja, poput zamka po ugledu na Vindzor, zatim jedan koji je inspirisan crvenim zamkom iz Diznijevog crtanog filma "Aladin" ili zamkom bavarskog kralja Ludviga. On ne planira da se zaustavi dok ne podigne 100 zdanja.

(Telegraf.rs / Izvor: mafengwo.cn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA