≫ 

POSNO! Izuzetan falafel sa leblebijama i spanaćem

Dok postite, upoznajte svetske kuhinje!

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

 

- 240 g leblebija

- 100 g  crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike peršunovih listova

- 2 kašike seckanog spanaća

- 1 kašika listova korijandera

- ¼ kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- prstohvat crnog bibera

- ulje za prženje

 

Priprema:

 

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da  odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.

 

Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom. Pola količine leblebija možete zameniti s kuvanim i oljuštenim bobom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA