≫ 

Paradajz salata s bosiljkom i maslinovim uljem

Poslužite uz sir ili sardinu - i imaćete super večeru!

  • 2

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g paradajza različitih sorti i boja

- 1 kašika listića bosiljka

- po ukusu morske soli

- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

- 1 ljuta papričica

- malo limunovog soka ili balsamiko sirćeta

Priprema:

Paradajze operite i isecite neke na kriske ili polovine, a neke na krugove. Sa visine ih poprskajte morskom soli, a zatim prelijte najkvalitetnijim maslinovim uljem. Nemojte je mešati kašikom već samo protresite činiju. Poprskajte salatu sa malo limunovog soka ili balsamiko sirćetom da bi se razblažilo maslinovo ulje. Ostaviti salatu par minuta da odstoji pa joj dodajte listiće bosiljka i sitno seckanu ljutu papričicu, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA