≫ 

Hleb s kukuruznim brašnom

Kukuruzno brašno je jedna od tradicionalnih namirnica iz kuhinja naših sela...

  • 2

Potrebno je:

- 500 g brašna (i još malo za rad)

- kesica suvog kvasca

- 100 g žutog kukuruznog brašna

- kašika soli

- kašičica šećera

- 350 ml mlake vode

Izmešajte brašna (belo i kukuruzno), pa u njih umešajte i kvasac, šećer i so. Zatim sipajte vodu pa zamesite testo. Sipajte malo brašna na dasku za mešenje pa na njoj dobro umestite testo, oblikujte loptu, pokrijte providnom folijom i na sobnoj temperaturi ostaviti 1 h da naraste.

Premesite testo, prebacite ga u pleh podmazan s malo ulja, rastanjite - pa hleb premažite vodom. Neka stoji još 30 minuta da nadođe. Još jednom premažite vodom i na par mesta ubodite viljuškom .

Pecite na 180°C stepeni oko 40 minuta. Pečen hleb poprskajte hladnom vodom, umotajte u platnenu krpu, ostavite da se ohladi, a zatim poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. oktobar 2017 | 12:36

    Mi ko SNALAZLJIV NAROD ,kukuruzno brasno nas je odrzalo,pogotovu za vreme 2 svetskog rata kad su nam nemci oduzeli zito misleci da ce mo pocrkati od gladi ,a ostavili nam kukuruz jer su smatrali tada da to zivina jede,ali zeznuli suu se ,oni neznaju da mi i od nicega mozemo napraviti nesto ,a to je skola nasih stari koji su koristili kukurzno brasno i to se prenosilo skolena na koleno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA