≫ 

Domaća granola s bananama i medom

Idealan doručak koji možeta i da ponesete od kuće...

  • 0

Sastojci:

- 2 šolje ječmemih, ili nekih po vašoj želji, pahuljica

- ½  šolje žutog šećera

- 2 kašičice mlevenog cimeta

- 1 manja izgnječena banana

- ¼  šolje meda

- 1 kašičica vanila ekstrakta

- 1 šolja banana čipsa

- ¼  šolje seckanih pecenih lešnika

I još:

- 1 veća banana

- 150 ml jogurta

Priprema:

Prvo spremite granolu:

Uključite rernu da se greje na 200°C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za granolu, sem banana čipsa i pečenih lešnika. Rasporedite smesu u pleh u jednom sloju. Pečeno izvadite iz rerne, ohladite, pa dodajte banana čips i lešnike. Ovo možete čuvati ili u tegli ili u nekoj konzervi.

Za dorucak, na dno čaše, šolje ili tanjira stavite polovinu od 1/2 šolje granole, polovinu seckane sveže banane, dodajte polovinu jogurta, pa ostatak granole, banane i jogurta. U blederu pomešajte vodu, voće, med i vanilu. Izblendirajte ovu smesu. Dodajte i kockice leda i opet izblendirajte, dok ne bude sjedinjeno. Sipajte u odgovarajuće posude i poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA