Sočna baklava s pistaćima i grizom
Sastojci:
- 400 - 500 g tankih kora za baklavu
- ulje za premazivanje
- 4 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika griza
- 125 g maslaca
- 100 ml mleka
- 200 g mlevenih pistaća
- 3 šolje šećera
- 3 šolje vode
- sok limuna
Priprema:
Umutite jaja i šećerom, pa dodajte griz, maslac i mleko. Na kraju umešajte mlevene pistaće. Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem pa preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem - pa stavite tanak sloj fila. Nastavite sa slaganjem dok se ne utroši sav materijal. Na kraju takođe premazati uljem.
Oštrim nožem isecite baklavu na kocke ili trouglove i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Skuvajte sirup od šećera, vode i soka limuna. Vrući sirup sipajte na mlaku baklavu.
(Telegraf.rs)
Video: Velike gužve na graničnom prelazu Batrovci, višesatna čekanja na izlazu iz Srbije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jovica iz makedonije
JasM bio 10 godina u tunesiju I nikad nisam vidio takvu baklavi jer sam ljubitel baklava I drugi skatkisa ali to nema sigurno meni je ovo vise originalno
Podelite komentar