≫ 

4 razloga zašto je bolje kupiti Samsung Galaxy S8, a ne novi iPhone X (FOTO) (VIDEO)

Uprkos tome što je nekoliko meseci star, Samsung Galaxy S8 i te kako ima šta da ponudi

  • 10

iPhone X će se u prodaji pojaviti 3. novembra, a zbog problema u proizvodnji, Apple će uspeti da na vreme izbaci manju količinu uređaja nego što je planirano. Međutim, postavlja se pitanje da li je zaista vredno čekati novi iPhone i dati ogromne pare, ili je možda bolje rešenje kupiti Samsungovu perjanicu Galaxy S8 koji je sada već nekoliko meseci star?

Uprkos tome što je nekoliko meseci star, Samsung Galaxy S8 i te kako ima šta da ponudi, a prema mišljenju novinara sa portala "Phone Arena", zbog ove četiri stvari je bolji od iPhone-a X.

Dizajn

Apple-u je trebalo tri godine da napravi telefon bez ivica oko ekrana i za to naplaćuje sada 1.000 dolara. U međuvremenu, Samsung je radio na zakrivljenim displejima još od Galaxy S6 modela.

Nakon nekoliko godina, rezultat je Galaxy S8 i njegov Infinity Dispaly koji je zakrivljen i ima odnos stranica 5:9, dijagonalu ekrana od 5,8 inča i uopšte nema okvire.

iPhone X ima dobro poznato kockasto kućište, a ekran se ne prostire čitavom prednjom stranom, jer su na vrhu ubačeni potrebni senzori i kamera. To prilično ružno izgleda i mnogima se ne dopada rešenje koje je Apple primenio.

Skener za otisak prsta

Foto: Tanjug/AP

Apple je sa iPhone-a X u potpunosti uklonio skener za otisak prsta. Div iz Kupertina predstavio je Face ID opciju za otključavanje telefona skeniranjem lica kao zamenu za čuveni Touch ID.

Međutim, Samsung je i ovde nadmudrio Apple, jer je na Galaxy S8 ubacio skener zenice, ali je sadržao i skener za otisak prsta. Iako je smešten na čudnom mestu, tačnije pored zadnje kamere, ipak je dobro znati da on postoji.

Multi window

Ova opcija nije nešto preterano nova i mnogi je retko kad koriste, međutim ako u obzir uzmemo da Samsung Galaxy S8 i iPhone X imaju veće ekrane, ova opcija bi mogla da se pokaže veoma korisnom.

Samsung je na njoj radio još pre nego što ju je Google ubacio kao sastavni deo Android Nougat verzije.

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty

Galaxy S8 ima aplikacije koje mogu da rade u malim prozorima, ekran je moguće podeliti na dva dela i u svakom od njih koristiti po jednu aplikaciju, a tu je i takozvani Snap View koji je odličan za pinovanje YouTube videa na vrh ekrana i nastaviti sa daljim poslom bez prekidanja snimka.

iPhone X ovu ocpiju uopšte nema.

Cena

Samsung Galaxy S8 je za trećinu jeftiniji od iPhone-a X. Kada se na sve pomenuto doda još i veća cena Apple-ove perjanice, logično je da bi potencijalni kupci pre mogli da se odluče za Samsung Galaxy S8 koji je i dalje odličan telefon, a pritom je dosta jeftiniji.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gazda

    26. oktobar 2017 | 20:47

    Imam s8 plus ljudi telefon je vrh!

  • RM

    27. oktobar 2017 | 11:52

    A zašto poredite s8 i iphone x kad možete i note 8 da poredite sa njim posto je to s8+ sa olovkicom i ništa više i još to što note 8 košta 1000e. Ko je lud da da za Samsung 1000e pre bih te pare dao za iPhone jer sledece godine mogu da ga prodam za 700-800e, a samsung za 400max

  • Marko

    27. oktobar 2017 | 00:46

    Iphone x su predstavili pre vise od mesec dana a i dalje ga nema u prodaji. Tako da kaskaju mnogo za konkurencijom. Takodje uporedljiv je sa samsungovim galaxy a skuplji je skoro duplo. A treba napomenuti da samusng za par meseci izbacuje s9.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA