Apple se izvinio korisnicima jer su im namerno usporavali telefone: Ovako planiraju da im se oduže

- Znamo da se neki od vas osećaju kao da ih je Apple izneverio. Zbog toga vam se izvinjamo - stoji u zvaničnom saopštenju čuvene kompanije

  • 4

Kompanija Apple izvinila se svojim korisnicima jer su namerno i bez njihovog znanja usporavali iPhone telefona sa starijim baterijama. Pored izvinjenja, div iz Kupertina će narednih godinu dana svim korisnicima nuditi zamenu baterija po ceni od 29 dolara.

Srbin ruši Apple: Stefan podneo tužbu jer namerno usporavaju starije modele iPhone-a. Ovo su njegovi zahtevi!

- Znamo da se neki od vas osećaju kao da ih je Apple izneverio. Zbog toga vam se izvinjamo - stoji u zvaničnom saopštenju čuvene kompanije.

Apple je takođe obećao da će u narednoj verziji iOS-a pružiti detaljnije informacije o statusu baterije, kako bi korisnici mogli da znaju kada telefon više neće imati maksimalne performanse.

Foto: Pixabay.com

Ovaj popust važi samo za korisnike iPhone 6 i novijih modela, piše "The Verge".

Od kada su se u medijima pojavile informacije da Apple namerno usporava iPhone telefone sa dotrajalim baterijama, usledile su žestoke optužbe korisnika, a mnogi su podneli i tužbe zbog toga.

Foto: Pixabay

Apple se pravdao da do usporavanja uređaja dolazi samo kada može doći do iznenadnog isključivanja ili eventualnog oštećenja komponenti. Međtutim, korisnici nisu zadovoljni što je Apple to krio.

Zamena baterije je do sada inače koštala 79 dolara, a popust će trajati do decembra 2018. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA