Rusi tvrde da su Bitcoin stvorile američke obaveštajne službe: Ovo su njihovi dokazi za to

Pojedini izvori tvrde da su digitalne valute zapravo proizvod NSA ili CIA

  • 2

Prema ruskim izvorima i Natalije Kasperskaje, suosnivača Kaspersky Lab-a i predsednika InfoWatch-a, bitcoin su stvorile američke obaveštajne agencije.

Rast vrednosti Bitcoina je iznenadio mnoge, ali dugoročna nestabilnost vrednosti ove kriptovalute i veza sa obaveštajno špijunskim agencijama, ostavlja mnogobrojne investitore u velikom strahu.

Pojedini izvori tvrde da su digitalne valute zapravo proizvod NSA ili CIA.

Više relevatnih praktičara je ukazalo na detalj da je poslednji javni komentar Nakamota usledio nedugo nakon što je tvorac kriptovaluta Gavin Anderson bio na razgovoru u CIA sedištu 2011. godine.

Foto: Tanjug/AP

Najmalerozniji milijarderi ikada: Mogli su da budu vlasnici Fejsbuka, pa ih je Zakerberg ispalio. Zatim su uložili u bitkoin, probudili se i shvatili da pare nestaju!

Bitcoin je zapravo “drugi” dolar tj. njegovo virtuelno izdanje. Njegov tvorac koji se krije pod imenom Satoši Nakamoto je zapravo razvojni programer u američkom sistemu za razvoj enkripcije. Posebno je istakuta činjenica da mobilni telefoni mogu da špijuniraju vlasnike opreme.

Bitcoin je trenutno najvrednija kriptovaluta, napravljena od strane nekoliko pojedinaca ili osobe koja se predstavlja kao Nakamoto. Prvi put se pojavila 3. januara 2009. godine. Trenutna vrednost BTC iznosi 11.744 dolara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jontra

    22. januar 2018 | 12:00

    Ma jooook studenti...u garazi isto kao i facebook!

  • Karl

    22. januar 2018 | 12:55

    Lopovi i paraziti uvek pronađu način kako da ih naivni nose na leđima i pokrivaju im državni deficit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA