BEBA ILI SEKS: Vantelesna oplodnja ugrožava ljubavni život

Kako otkriva jedno američko istraživanje, seksualni život parova može podosta ispaštati tokom in vitro oplodnje

  • 0

U istraživanju je učestvovalo 270 žena koje su ispunjavale upitnik. Rezultati su pokazali da žene koje prolaze kroz in vitro oplodnju imaju smanjenu seksualnu želju, ali i manju volju za učešće u bračnim aktivnostima sa svojim partnerom.

Mnoge od njih osetile su poteškoće kod doživljavanja orgazma, a najgore od svega je to što su od partnera sakrivale da im seksualni odnos nanosi bol. Seks bi trebalo da predstavlja zadovoljstvo, ali problemi koji nastaju tokom pokušaja začeća mogu to zadovoljstvo u velikoj meri da smanje.

Parovi koji prolaze kroz in vitro oplodnju često izjavljuju kako se osećaju kao naučni eksperiment, jer zbog uzimanja hormona, seks svaki put mora da bude brižljivo isplaniran, a ne jedan radostan i spontan čin.

Naučnici savetuju parove da pokušaju da ožive strast i romantiku, jer će na taj način i sama vantelesna oplodnja imati znatno manje negativan učinak na emocionalno i psihičko zdravlje, a samim time i na odnos među budućim roditeljima.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA