OVAJ DEČAK LOPOV JE NEZAUSTAVLJIV: Kao glista se provlači kroz uzane otvore i odnosi robu!

Ceo Leskovac strahuje od 13-godišnjeg P. V. koji je do sada izvršio 136 krivičnih dela odnoseći pazar i drugu robu

  • 24

U Leskovcu trgovce hvata noćna mora kada pomisle na 13-godišnjeg P. V. koji se kao glista provlači kroz uzane otvore i odnosi im pazar i drugu robu.

Ovaj dečak je do sada prema navodima policije izvršio - 136 krivičnih dela!

- U paničnom smo strahu i tražimo da neko zaustavi ove krađe. Iz moje kase odneo je 5.000 dinara, ceo pazar. Sreća što ga nije interosavao donji veš - priča Suzana Đorđević, vlasnica butika u Ulici Stojana Ljubića za "Blic".

- Kod mene je rešetke odvalio, ciglom razbio staklo i provukao se kroz otvor 20 puta 20 centimetara. Nigde nije bilo ni kapi krvi, provukao se kao glista. Odneo je 2.666 evra i 77.000 dinara. Pronađeno je i vraćeno 266.000 dinara - žali se Stojan Kostić, vlasnik menjačnice.

- Imam svedoke koji su videli krađu i koji su ga prepoznali. A ja ga viđam ispred opštine. Sa decom sakuplja sitniš koji se baca posle venčanja - priča Kostić.

Dečak je tokom obijanja neverovatno miran. O tome svedoči i video-snimak iz opljačkanog kioska na Bulevaru oslobođenja. Najpre šrafcigerom skida rešetku, poput gliste se provlači kroz uzani šalterski otvor. Obija kasu i izvlači novac. Ne žuri. Uzima mobilni telefon za dopune, izvlači karticu i baca. Primećuje kameru i seče kabl. Radnja se odvija sat i po posle ponoći.

Kroz još manji otvor ušao je i opljačkao knjižaru "Nolit", odakle je odneo 100.000 dinara, frizerski salon "Toma", zatim prodavnicu obuće "Boreli", piljaru "Nensi" i ugostiteljsku radnju "Kod Lešnjaka".

Policija nas upućuje na Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da je dečak upao u pravni vakuum. Naime, maloletnik koji sa roditeljima, braćom i sestrama živi u leskovačkom kvartu Podvorce, postaće odgovoran pred zakonom 2. jula, kada puni 14 godina.

Za prethodne trogodišnje krađe neće odgovarati, a neizvesno je da li će i kada neko da nadoknadi manjak u kasama opljačkanih lokala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kimi

    3. jun 2014 | 16:58

    daj da posaljem mog malog dok nije 14 napunio

  • Miiile, još dinamita!

    3. jun 2014 | 17:19

    Sve mogu da razumem,ali da knjižara u Leskovcu ima dnevni pazar od 100000din?

  • Bojan

    3. jun 2014 | 17:36

    Zna se o kom detetu je rec, taj mali je romske nacionalnosti, da se razumemo nemam nista protiv njih ali da li se neko zapitao zasto niko nista ne preduzima, evo ja cu vam objasniti zasto:prvo od kada su uvedene hraniteljske porodice od tada su i ukinuti domovi u okviru centra za socijalni rad, sto znaci da taj mali treba da pude oduzet roditeljima i odvede ga u hraniteljsku porodicu.Ali jednim delom drzava to ne zeli da nebi toboz ugrozila ljudska prava a drugi delom nece niko da prihvati decu romske nacionalnosti.Da se podsetimo da mali ima 13 godina sto znaci da tek od 14 godine moze da zavrsi u KPD Krusevac a dotle mu je dozvoljeno da hara.Samo se zapitajte da je vase dete imalo samo jednu tesku kradju istog bi momenta bilo oduzeto od centra za socijalni rad i vise ga nikada nebi videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA