PROGOVORILA POSLE 45 GODINA: Ovo je žena koja je ubijala za Čarlsa Mensona! (FOTO) (VIDEO)

- Želela sam da osetim da je nekom stalo do mene, jer to nisam nikada osetila - rekla je Patricia Krenvinkel koja je učestvovala u ubistvima Čarlsa Mensona

  • 7

Pre 45 godina Patricia Krenvinkel je učestvovala u jednoj od najozloglašenijih seriji ubistava u istoriji SAD. Naime, ona je 8. avgusta 1969. godine prema instrukcijama Čarlsa Mensona Krenvinklera sa još četiri člana učestovala u ubistu glumice Šeron Tejt koja je tada bila trudna, i još četvoro ljudi koji su se tada našli u kući koju je ona delila sa suprugom Romanom Polanskim.

Krenvinkel je tada imala 21 godinu i izbola je Abigail Folger, bogatu naslednicu, toliko brutalno da je policija pomislila da je njena soba u stvari crvena, a ne bela. Sledeće večeri je ponovo učestvovala u ubistvu u kom je pomogla da se izmasakriraju vlasnice prodavnice Lenu i Rouzmari, i nakon toga je krvlju napisala "Smrt svinjama".

Ona je sa još dve devojke iz Mensonovog kulta "Porodica" osuđena na smrt, kao i sam Menson, ali im je svima kazna promenjena u doživotnu 70-tih godina.

- Želela sam da osetim da je nekom stalo do mene, jer to nisam nikada osetila. Odustajući i odlazeći s Mensonom sam u stvari odbacivala ostatak života. Neopisivo je bio veliki broj žrtava zbog destrukcije čiji sam deo, a sve polazi od tako jednostavne stvari kao što je želja da te neko voli - rekla je ona.

Ubistvo Šeron Tejt su mnogi videli kao mračan završetak kulturnih i društvenih previranja u 60-im. Nezaposleni kriminalac i pevač-tekstopisac Menson imao je smisao za manipulaciju.

Patricia Krenvinkel će sledeće saslušanje za uslovnu kaznu imati 2018. godine, a jedna od dve žene koje su zajedno sa njom osuđene, Suzan Atkins je preminula od raka u zatvoru 2009. godine. Drugoj Lesli Van Huten je prošle godine uslovna odbijena čak 20-ti put.

Porodiče žrtava se još uvek protive puštanju Mensonovih sledbenika na slobodu. Kada je Brusu Dejvisu, jednom od bivših članova Porodice i osuđenom ubici, uslovna kazna odobrena 2012. godine, guverner Kalifornije Džeri Brovn je poništio odluku suda.

Menson je sam rekao da bi najradije ostao u zatvoru. Kako god bilo, sledeće saslušanje mu je zakazano tek za 2027. godinu, kada će, ako bude živ, imati 92 godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: thetimes.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    10. avgust 2014 | 22:37

    Da...da....bas je nekom stalo do tebe...da...da..

  • nessa

    11. avgust 2014 | 00:58

    ili si normalan ili nisi...mani me pokajanja i nisam znala mlada sam bila..bla bla..uradis tako nesto da ima pravde zakucaju te u zemlju i cao...ovako jos ce ubice da nam predaju istoriju hahah ahaha ha i ovakve bakute koje .... ma...ko ebe matoru

  • izida

    11. avgust 2014 | 09:51

    Da je ovo iole normalna država, takođe bi postojale ovakve kazne. Ali ne, kod nas koliko god brutalan zločin bio maksimalna kazna je 40 god!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA