Mislili ste da su Njegoš i pršuta najbolji brend Crne Gore? Pogrešili ste, a evo i šta je!

Kompanija je za prethodnih sedam godina Vladi Crne Gore uplatila skoro 18 miliona evra na osnovu ugovora prema kojem upravljaju samim registrom

  • 10

Zahvaljujući prevashodno pogodnosti primene crnogorskog nacionalnog domena .ME za kreiranje ličnog brenda na internetu, taj domen postao je jedan od najbrže rastućih državnih domena najvišeg nivoa i najbolji izvozni brend Crne Gore.

Najviše interesovanja za otvaranje veb adresa sa crnogorskom nacinalnom ekstenzijom .me pokazali su korisnici sa engleskog govornog područja, odnosno iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Australije, rekao je Izvršni direktor kompanije DoMEn, Predrag Lešić.

Kako prenosi Radio i televizija Crne Gore (RTCG), on je istakao da Domen.me ima više od 800.000 registrovanih adresa, čiji su korisnici iz svih zemalja svijeta.

- Samo prošle godine, kompanija je ostvarila 6,14 odsto rasta. Sarađujemo sa 212 akreditovanih partnera, odnosno registara, a imamo korisnike iz preko 200 zemalja i teritorija širom sveta. Na Guglu postoji preko 169 miliona indeksiranih stranica sa .ME domen - kazao je Lešić na današnjoj konferenciji za novinare.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kompanija je, kako je kazao, za prethodnih sedam godina Vladi Crne Gore uplatila skoro 18 miliona evra na osnovu ugovora prema kojem upravljaju samim registrom.

- Uz godišnji rast od 6,14 odsto i procenat obnove 63,23 odsto, domen .ME beleži i veći procentualni rast od pet vodećih generičkih domena najvišeg nivoa, i to .com, .net, .info, i .biz - objasnio je crnogorski ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

Kompaniju DoMEn osnovale su Afilias Limited, GoDaddy i Me-net, a DoMEn je postao Registar .ME domena nakon davanja najbolje ponude na javnom pozivu crnogorske Vlade za izbor agenta registracije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    29. april 2015 | 21:38

    За мене најбољи бренд је Вранац вино.

  • Srbin

    30. april 2015 | 13:27

    Crnogorski brend je Beograd. ... sa njime se najvise ponose.... i najvise ih je ovde. Od njih ne mozemo parking mesto da nadjemo, a kamo li radno mesto.

  • Zlaja

    30. april 2015 | 08:02

    Po meni najbolji crnogorski brend je kamen. Bas lepo kamenje imaju u svim veliciinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA