≫ 

SEĆATE LI SE OVOG DEČAKA KOJEM JE RATKO MLADIĆ DAO ČOKOLADU 1995. GODINE? Evo gde je on danas (VIDEO)

- Bila je to prva čokolada koju sam probao u mom osmogodišnjem životu. Bili smo gladni, a mi deca nismo znali ko je taj ko nam deli slatkiše - rekao je Izudin Alić

  • 65

U Potočarima je 11. jula 1995. godine zabeležen snimak, na kome je prikazano kako Ratko Mladić razgovara sa ženama i decom. Ovaj snimak na kome Mladić, koji je optužen za genocid nad bosanskim muslimanima u Srebrenici 1995. godine i zločine protiv čovečnosti tokom rata u Bosni, miluje osmogodišnjeg Izudina Alića iz Prohića kod Srebrenice i daje mu čokoladu, obišao je svet.

Pre tačno 25 GODINA ovaj mladić je objasnio BESMISAO RATA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI (VIDEO)

- Bila je to prva čokolada koju sam probao u mom osmogodišnjem životu. Bili smo gladni, a mi deca nismo znali ko je taj ko nam deli slatkiše. Obradovao sam se poklonu i u dva zalogaja progutao čokoladu. Dok sam je jeo, moja nana Hana govorila mi je da je bacim. Kasnije mi je pričala da se bojala da čokolada nije bila zatrovana, jer, kako mi je kazala, taj zlikovac može svašta učiniti - rekao je Alić.

Alić tvrdi da se veoma malo seća rata, ali da pamti glad i rastanak sa porodicom.

- Dolaskom na slobodnu teritoriju s majkom Fatimom, nanom Hanom, dedom Šahinom, braćom Isadom i Nurijom, smestili smo se u šatorsko naselje Dubrave, a nakon toga u izbeglički centar pored Banovića. U iščekivanju oca, teško smo živeli u izbeglištvu. Brat i ja deca, a majka stara i iznemogla, pa nismo mogli ništa raditi. Nekako smo završili osnovnu školu. Kada smo saznali da je otac ekshumiran i identifikovan i kada je ukopan u Potočarima, odlučili smo se vratiti u rodno selo i nismo se pokajali - priča Izudin Alić.

Printskrin: source.ba Printskrin: source.ba

Nakon što se s majkom i braćom pre jedanaest godina vratio u rodne Prohiće kod Srebrenice, počeli su da se bave poljoprivredom i stočarstvom. Danas je Izudin uspešni farmer.

Oni žive u obnovljenoj kući, imaju 110 ovaca, a u slobodno vreme rade i razne poslove za dnevnicu.

Obeležena 21. godišnjica velikog zločina u Srebrenici (FOTO)

Pogledajte trenutak susreta dečaka i Mladića na 2:20 na snimku:

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uuuuu

    12. jul 2016 | 15:39

    Prva cokolada u zivotu a ziveo u Jugoslaviji koja je bila napredna i moderna drzava.A on prvi put jeo cokoladu "srce malo" kao gladno dete iz afrike.Evo nesto me izmedju nogu zasvrbelo.Nasu decu su sekli motornim testerama i pekli zive starce na raznju.Takve ogavnje zlocine svet nepamti.A nasi njemu cokoladu.E ne da mi ih nije zao ali ni malo.I jos negiraju nase zlocine stoka jedna bezrepa.Ne nije mi ih zao ali ni malo.

  • polat

    12. jul 2016 | 12:38

    cokolada uvijena prevarom,znamo i kakve je cokoladice dijelio njegovom tati i dedi

  • aca smederevo

    12. jul 2016 | 11:52

    Srpske zene ,deca i starci su bili uredno poubijani od strane muslimana ,zar ne?To reci ,kazi ,prozbori ..ako smes?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA