Nezapamćen vandalizam nad spomenikom koji je naša svetinja: Sekirom ponovo ubili srpskog junaka! (FOTO)

- Onaj ko je posekao ovu omoriku ponovo je ubio ratnika. To je sramota i neviđen vandalizam. Niko nikog ne tera da poštuje žrtve i heroje, ako nema svesti o tome, ali šta mu je smetala mlada omorika i zašto je to učinio - naglasio je Jevremović

  • 6

Za sada nepoznata lica isekla su jednu od 17 omorika koje su posađene u Igrištu kod spomenika Gvozdenom puku. Ono što je važno je činjenica da su one simbol svih 17 meštana koji su otišli u rat, te su kada je prošle godine sagrađen i svečano otvoren spomenik, posađene i omorike, od kojih je svaka simbol po jednog vojnika.

SIJA K'O U LAS VEGAS: Ovo SRPSKO selo je posle 30 godina dobilo ulično svetlo, a zbog toga kokoške nose jaja DVA PUTA dnevno (VIDEO)

Predsednik Udruženja "Gvozdeni puk Igrište" Života Jevremović kaže da su policiji podneli prijavu protiv nepoznatog lica zbog skrnavlјenja spomen kompleksa u ovom planinskom selu.

- Onaj ko je posekao ovu omoriku ponovo je ubio ratnika. To je sramota i neviđen vandalizam. Niko nikog ne tera da poštuje žrtve i heroje, ako nema svesti o tome, ali šta mu je smetala mlada omorika i zašto je to učinio. To je direktan udar na čast vojnika, heroja i ratnika i ravno je ubistvu - naglasio je Jevremović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je omorika presečena skoro do zemlјe i ostavlјena kraj panja, naslućuje se da je to neko namerno uradio. Jevremović kaže da je to direktan udarac na pretke, istoriju i herojstvo i da ta osoba ne sme da prođe bez kazne.

- Umesto da poštujemo naše pretke i njihovo herojstvo, ni godinu dana ne možemo da sačuvamo ovaj kompleks, koji je sagrađen od dobrovolјnih priloga građana ne samo Kuršumlije. Mene je sramota što se to desilo, a kako je onome ko je učinio? Želim da se počinilac pronađe i javno kaže zašto je to uradio - pomalo lјuto i razočarano dodaje Jevremović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovo nije prvi put da se kompleks urušava. Prošle godine, pošto je postavlјen spomenik, prvi u Toplici posvećen legendarnom Drugom pešadijskom puku "Knjaz Mihailo" u narodu poznatom kao "Gvozdeni puk" 1. oktobra prošle godine desio se vandalizam. Mesec dana nakon toga razbacane su klupe i stolovi koji su bili fiksirani. I to je prijavlјeno policiji.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dika

    16. februar 2017 | 11:51

    Idiotizam na kub!!!

  • Љиљана

    16. februar 2017 | 12:07

    И наравно нису нашли починиоца/починиоце. Много способна полиција.

  • Rile

    16. februar 2017 | 14:21

    Srbi na Srbe. Ne trebaju neprijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA