≫ 

Ovo je pravi razlog zbog kog su se Melanija i Ivanka pokrile crnim velom u Vatikanu (FOTO) (VIDEO)

Melanija i Ivanka nisu rizikovale sa odećom tokom susreta sa papom

  • 5
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prva dama i prva ćerka SAD, Melanija i Ivanka Tramp, nosile su veo kada su bile poseti Vatikanu i tom prilikom upoznale se sa papa Franjom. One su se pridržale pravila oblačenja za privatnu audijenciju kod pape, prateći dugu tradiciju prvih dama pre njih.

Krenulo je ludilo sa fotkama iz Vatikana: Ono kad si raspoložen kao papa kad ti Tramp dođe u goste (FOTO) (VIDEO)

- Po protokolu Vatkiana, žene koje imaju susret sa papom obavezne su da nose duge rukave, crnu odeću i veo koji im prekriva glavu - rekla je Stefani Grišam, direktorka za komunikacije prve dame.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, žene koje se sretnu sa papom tradicionalno moraju da nose crnu odeću, dugačke rukave i mantilu, veo od čipke koji se nosu u Rimokatoličkoj crkvi. Pojedinim katoličkim kraljicama i princezama dozvoljeno je da nose belo. Ali, papa Franja je blaži po potanju pravila ponašanja.

- Stvari su postale malo opuštenije tokom poslednjih nekoliko godina, ne postoje čvrsta i brza pravila - rekao je portparol Vatikana Telegrafu.

Ipak, Melanija i Ivanka nisu rizikovale sa odećom tokom susreta sa papom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Izgleda da ju je Bog čuo": Melanija posetila dečaka na samrti i molila se za njega. Nekoliko sati kasnije dogodilo se čudo (FOTO)

- Moje mišljenje je da se gospođa Tramp obukla savršeno. Bila je elegantno obučena u skladu sa događajem - rekao je novinar BBC-ja u Rimu Dejvid Vili.

Protokol je komplikovaniji za prve dame kada posećuju Saudijsku Arabiju, gde su Trampovi bili pre Rima. U ovoj muslimanskoj zemlji žene moraju da prekriju svoje glave, ali tokom njihove poseste to nije učinjeno. Mišel Obama, takođe nije nosila maramu tokom posete Saudijskoj Arabiji, što je Donald Tramp tada kritikovao.

Pogledajte video:

Pogledajte kako su se obukle Žaklina Kenedi i Mišel Obama tokom posete Vatikanu:

Foto: Profimedia/Everett Foto: Profimedia/Everett
Foto: Guliver/Vatican Pool/Getty Images Foto: Guliver/Vatican Pool/Getty Images

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    25. maj 2017 | 13:37

    Melanija se pridržava pravila odevanja kad je u Vatikanu, ali se ne pridržava pravila odevanja kada je u Kuvajtu, Emiratima itd.

  • Boki

    26. maj 2017 | 11:31

    Pa normalno da se pridržavala pravila jer je ona ipak katoličke vere.

  • Zeka

    25. maj 2017 | 17:11

    Pravilo je da ne povedete dete sa sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA