Lovci pronašli meče na Trebeviću, bilo je jedva živo i mršavo: Uzeli su ga u naručje i desilo se čudo - upoznajte Srećka! (VIDEO)

- Razmišljali smo i u dogovoru sa ljudima iz lovačkog društva zaključili smo, pošto je spaseno u zadnji čas, da mu damo ime Srećko - ispričao je veterinar Milan

  • 12

Lovci Lovačkog društva "Trebević" spasili su meče u okolini Petrovića kod Istočnog Novog Sarajeva. U ovom mestu se danima čulo zavijanje sve dok radnici Elektrodistribucije nisu shvatili da je u pitanju nezaštićeno mladunče medveda.

Priča koja dira direktno u srce: Vuko i Ilinka spasili, pa usvojili dva preslatka mečeta (FOTO) (VIDEO)

Oni su obavestili lovce koji su krenuli u potragu za mladuncem bez mame mečke.

- Najbliži od svih je bio naš član Ognjen Gengo koji je otišao u šumu, tražio i našao mlado meče koje je stvarno bilo u izuzetno teškom stanju. Bilo je poluživo i izmrcvareno. Uzeo ga u naručje i odmah prebacio do veterinarske stanice - priča Nenad Јanković, sekretar Lovačkog društva Trebević iz Istočnog Novog Sarajeva za RTRS.

Foto: RTRS Foto: RTRS

Kada se lovac pojavio na vratima, veterinari su se našli u čudu, ali su ipak uspeli da spasu život tromesečnog medvedića.

- Prilikom pregleda ustanovili smo da je jako smršalo. Uzrok je višednevno gladovanje. Imalo je povrede u predelu glave i vrata. Nakon terapije i ukazane pomoć, treći dan počelo je da uzima hranu na usta što je dobar znak - kaže veterinar Milan Bećarević.

Foto: RTRS Foto: RTRS

Nakon što je meče preživelo, veterinar i lovci odlučili su i da mu daju ime.

- Razmišljali smo i u dogovoru sa ljudima iz lovačkog društva zaključili smo, pošto je spaseno u zadnji čas, da mu damo ime Srećk - ispričao je veterinar Milan za RTRS.

Foto: RTRS Foto: RTRS

Ne zna šta se dogodilo sa Srećkovom majkom. Nakon oporavka, lovci će, u saradanji sa ministarstvom, mladunčetu pronaći novo stanište.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    9. jun 2017 | 13:57

    Pa pitajte lovce gde mu je mama

  • Sara

    9. jun 2017 | 13:16

    E,malo I lepih stvari da se procita.

  • топлистанадреалиста

    9. jun 2017 | 14:21

    Треба стрпат у затвор, оног ко је убио медвједицу!! Треба увести посебан закон само за меЂеде!!! Легендарна животиња, најљепша и најјача!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA