PREPORUKA IZ VULKANA: Kako odbraniti dečaka optuženog za ubistvo? (FOTO)

Porota će se suočiti sa nezamislivo teškim zadatkom donošenja odluke o nevinosti ili krivici jednog dečaka. Ali čak i kada presuda bude doneta, to neće biti kraj

  • 2

Izdavačka kuća "Vulkan" za vrele letnje dane preporučuje roman Lize Balantajn "Krivac". Siže se vrti oko advokata Danijela Hantera, koji godinama brani izgubljene slučajeve, držeći  emotivnu distancu od svojih klijenata.

Međutim, život mu se menja kada ga pozovu da brani jedanaestogodišnjeg Sebastijana, optuženog da je ubio dečaka na jednom igralištu u Londonu. Iako svi dokazi upućuju na njega − krv na odeći i svedočenje slučajnog prolaznika, Sebastijan poriče zločin.

Dok istražuje dečakov problematičan život, Danijel ne može, a da se ne priseti svog teškog detinjstva koje je proveo u sirotištima i hraniteljskim porodicama i Mini, žene kojoj je bezuslovno verovao, a čija mu je izdaja slomila srce.

Naizgled jednostavan slučaj pokazaće se kao neverovatno komplikovan, a porota će se suočiti sa nezamislivo teškim zadatkom donošenja odluke o nevinosti ili krivici jednog dečaka. Ali čak i kada presuda bude doneta, to nije kraj...

Da li će Danijelovo poistovećivanje sa detetom kojem se sudi za ubistvo dovesti u pitanje sve u šta je ikada verovao? I da li će zbog svoje opsednutosti Sebastijanom izgubiti sve ono što je teško stekao?

Autorka ovog uzbudljivog štiva Liza Balantajn rodila se u Armadejlu, u škotskoj pokrajini Zapadni Lodijan. Studirala je na Akademiji Armadejl i Univerzitetu Sent Endruz, a najveći deo treće decenije života provela je u Kini. Početkom 2002. vratila se u Veliku Britaniju, gde radi kao profesor na Glazgovskom univerzitetu. Ovo joj je prvi roman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA