Ukinuta presuda Badžinoj grupi za šverc cigareta

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Siniša Stojičić, brat nekadašnjeg zamenika ministra policije, osuđen na pet godina zatvora, a Mihalj Kertes na tri godine

  • 2

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Siniša Stojičić, brat nekadašnjeg zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, zbog šverca cigareta osuđen na pet godina zatvora, a Mihalj Kertes na tri godine.

Specijalnom sudu naloženo je novo suđenje, a osim protiv Stojičića i Kertesa, ponovo će se suditi i Dejanu Milenoviću, Petru Milenkoviću, Zdravku Hristovu, Nebojši Nikoliću i Nenadu Živanoviću, koji su osporenom presudom zbog zloupotreba položaja bili osuđeni na kazne od godinu do tri godine zatvora.

- Potvrđena je oslobađajuća presuda u odnosu na Stojana Mišića i Radisava Gvozdenovića. Po nalaženju Apelacionog suda u osuđujućem delu nije konkretizovan oblik krivice okrivljenih. Takođe, sud je prekoračio optužbu unoseći element namere u radnjama izvršenja krivičnog dela, sto Stojičiću nije ni bilo stavljeno na teret - naveo je Apelacioni sud.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, ova grupa, koju je organizovao Stojičić, se tereti da je u periodu od 1997. godine, uz uticaj na izvršnu vlast, kupovala cigarete inostranih proizvođača, uvozila ih na teritoriju tadašnje SRJ i korišćenjem carinskih isprava sa neistinitim sadržajem lažno ih prikazivala kao uvoz toalet papira ili kao tranzit cigareta iz Bugarske u Makedoniju.

Na taj način, grupa je pribavila korist od preko 9,8 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA