Plato Milana Mladenovića pretvara se u urbani džep (FOTO)

Drvored, novo osvetljenje, klupe, kao i "tepih" od granitnih ploča naći će se ispred Doma omladine Beograda

  • 2

Pretvaranje platoa Milana Mladenovića u još jedan urbani džep prva je faza obnove Dečanske ulice, a drvored, novo osvetljenje, klupe, kao i "tepih" od granitnih ploča naći će se ispred Doma omladine Beograda, izjavio je danas gradski urbanista Milutin Folić.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice počinje do kraja godine: Trotoari će biti prošireni na 5 metara, evo kome će to najviše značiti

Takođe, sa bočne strane te kulturne institucije biće platforma na kojoj će moći da se sedi, rekao je Folić i istakao da će parking i kontejneri biti uklonjeni, kao i trafika ispred Doma omladine, a biće postavljen parking za bicikle.

Foto: Promo

- Tako bi ceo potez trebalo da "prodiše", a skulptura ''Sunce'' čuvenog vajara Dušana Džamonje na zgradi stecišta mladih biće uočljivija, a sledeće godine urediće se i druga strana ulice gde se nalazi Muzička škola ''Mokranjac'', drvored će biti zasađen, a trotoar popločan kamenom - rekao je on.

Foto: Promo

Potom, navodi Folić, uređivaće se deo Dečanske ulice, od Nušićeve do Trga Nikole Pašića i duž trotoara biće provučena biciklistička staza koja će povezati Bulevar kralja Aleksandra i Trg republike.

Foto: Promo

On tvrdi da se nije odustalo ni od najkompleksnijeg graditeljskog zahvata - ugradnje dva lifta na ulazu, odnosno izlazu iz podzemnog prolaza u Nušićevoj i Dečanskoj ulici. Ideja je, kaže gradski urbanista, da zapuštene prečice ispod zemlje mogu da koriste majke sa kolicima i svi oni koji se teže kreću.

Foto: Promo

Sve te detalje, kako kaže Folić, predvideo je autorski tim arhitekata Zorica Savičić i Zoran Dmitrović, koji su pre dve godine na konkursu za uređenje tri centralna trga osvojili prvu nagradu, a tada su osmislili i rešenje za Plato Milana Mladenovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    9. avgust 2017 | 08:45

    a kako je u ratu pricao protiv srba a sada ima svoj plato,licno sam slusao kakve je izjave davao za big radio iz banjaluke,ni tompson ne prica tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA