≫ 

Beograđani će do 2019. i dalje ljubimce sahranjivati po dvorištima i parkovima

Ideja o izgradnji groblja za kućne ljubimce datira od 1996. godine, ali od tada ništa konkretno nije urađeno sve do 2015, kada je raspisan prvi tender za izradu urbanističkog projekta, koji je propao jer se nije javila nijedna firma

  • 7
Groblje kucnih ljubimaca, pas Foto: Pixabay

Gradnja groblja za kućne ljubimce u Beogradu je ponovo odložena, pa će Beograđani, u idealnoj varijanti, legalno mesto za sahranjivanje svojih kućnih ljubimaca dobiti tek 2019.

Na ovom groblju je sahranjeno čak 60.000 kućnih ljubimaca: Ovo je mesto na kojem ima najviše ljubavi (VIDEO)

Rok za završetak projekta i početak gradnje kompleksa u Bloku 51, produžen je na zahtev izvođača, Saobraćajnog instituta CIP, za osam meseci ili kalendarskih 240 dana. Tako bi, prema odluci o izmeni ugovora o javnoj nabavci, novi rok za izradu urbanističkog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova trebalo da bude sredina maja 2018. A onda tek sledi tender za izvođača radova...

Ideja o izgradnji groblja za kućne ljubimce datira od 1996. godine, ali od tada ništa konkretno nije urađeno sve do 2015, kada je raspisan prvi tender za izradu urbanističkog projekta. Međutim, on je bio neuspešan jer se nije javila nijedna zainteresovana firma.

Kućni ljubimci su dosad sahranjivani u dvorištima, parkovima, ali i na divljim grobljima, piše Blic.

0Jedno takvo se nalazi u Miljakovačkoj šumi, gde su grobna mesta obeležena pločama sa slikom, imenom i datumom rođenja i smrti. Ovakvo sahranjivanje je zakonom zabranjeno, a alternativa je neka od usluga “Veterine Beograd”.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура

    15. septembar 2017 | 18:45

    Богати не знају шта ће од беса.

  • lela

    15. septembar 2017 | 20:28

    Naravno i to ce da kosta.Ma budale umesto da misle na napustenu decu i bolesnu.Samo pricaju o zivotinjama 😂

  • Ivan

    15. septembar 2017 | 21:28

    Pa kad vam je neko drag nije bitno da li je mačka ili čovek, zašto da ne, svi smo živa bića. U Egiptu su mačke bile mumificirane zajedno sa faraonima jer su se smatrale svetim životinjama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA