EDUKATIVNE RADIONICE U PET OSNOVNIH ŠKOLA U BEOGRADU: Recikliramo staro, dobijemo novo (FOTO)

Za decu će na radionicama biti organizovana predstava "Prljavo ili čisto, nije isto", gledanje filma "Maksimova ekološkas avantura", a mađioničar će im pokazati kako ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova.

  • 0

Šta je to reciklaža, šta da radimo sa plastičnim flašama i šta sve možemo da recikliramo – samo su neka od pitanja na koje će odgovore dobiti đaci pet osnovnih škola u Beogradu kroz edukativne radionice do kraja novembra.

Deca Osnovnih škola "Ivan Goran Kovačić", "Desanka Maksimović", "Stevan Dukić", "Vlada Aksentijević" i "Borislav Pekić", zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, imaće organizovan reciklažni dan u okviru kojeg će naučiti kako se od starog pravi novo i kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

- Kompanija Sekopak će ove godine predati na reciklažu više od 75.000 tona ambalažnog otpada i ići ka ispunjenju cilja za 2017. godinu od 50 odsto. Da bi se postigao cilj od 60 odsto za 2019. godinu ključno je uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada. Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana i polazi od mališana koji su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini -  istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

Foto: Promo

Za decu će na radionicama biti organizovana predstava "Prljavo ili čisto, nije isto", gledanje filma "Maksimova ekološkas avantura", a mađioničar će im pokazati kako ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova.

- Da bismo živeli u zdravijem i čistijem okruženju, svako od nas treba da da doprinos zaštiti životne sredine. Zahvaljujući timu ljudi koji svakodnevno vodi brigu o uticaju naše kompanije i proizvoda na sredinu, proces reciklaže otpada se svakodnevno odvija u našim radnjama, pa smo želeli da jedan takav reciklažni dan približimo i našim najmlađim potrošačima. U saradnji sa Sekopakom realizujemo edukativne radionice gde želimo da pokažemo deci zašto je važno reciklirati i da ih motivišemo na eko aktivizam - kaže Bojana Perić, menadžera za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

Foto: Promo

Po završetku reciklažnog dana i edukativnih radionica mališani će imati priliku da odmah pokažu ono što su naučili kroz igru memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA