Novo pravilo beogradskih taksista: Ako vam pozli u vozilu, pored vožnje plaćate još 5.000 dinara. Evo o čemu se radi

- Naš glavni problem je što stranka nema para ili ne želi da plati tu štetu, a one se dešavaju bukvalno jednom u sedam do deset dana - navode iz jednog taksi udruženja

  • 8

Beogradski taksisti muku muče sa pijanim klijentima koji im se tokom vožnje ispovraćaju u vozilu, zbog čega uništeni automobil moraju da voze na dubinsko pranje, čitav taj dan ne mogu da rade i tako izgube i dnevnicu koja se okvirno kreće oko 5.000 dinara!

Pokrenut postupak iseljenja izbeglica iz stanova u Ustaničkoj

- Subota je dan kada nas najčešće, posle provoda u gradu, zovu pijane mušterije. Posle nekoliko loših iskustava uveo sam pravilo da, u slučaju da im je muka i sadržaj želuca isprazne u mom vozilu, moraju da plate 5.000 dinara. Mene toliko košta hemijsko pranje vozila i to što sam čitav taj dan ostao bez posla - navodi jedan taksista, uz objašnjenje da čitav taj dan mora da čeka da se osuše sedišta i da ispari neprijatan miris, zbog čega ne može ni da izađe na ulicu.

On dodaje da svoje pravilo kaže mušteriji pod dejstvom alkohola odmah na početku vožnje, tako da se osigura da neće biti problema.

- Moram da priznam da devojke prednjače, jer izgleda da lošije podnose alkohol - zaključuje taksista.

Dragan Paunović iz "Plavog taksija" kaže za Telegraf da su i oni u okviru udruženja imali slične pritužbe.

Foto-ilustracija: Marko Todorović, Profimedia

- Jeste katastrofa kada ti klijent bljuvotinom uništi auto, a još je gore to što je teško izvršiti naplatu nastale štete. I nisu to samo pijani, mladi ljudi koji se vraćaju iz provoda. Dešava se i da neko bolesno dete ima mučninu tokom vožnje ili nešto slično. Ali, zakon nije predvideo takvu vrstu kazni, baš kao što nije ni predvideo da se taksi vozilom prevoze osobe pod dejstvom alkohola - navodi Paunović i naglašava da bi se njihovi vozači obradovali da im se pokriju troškovi nastali zbog prekomernog pijanstva Beograđana, kao i nemogućnosti da privređuju čitav taj dan.

Milan Bojić iz "Beogradskog taksija" kaže da su oni pored slučaja povraćanja, imali i slučajeve mokrenja, pa čak i vršenja velike nužde.

- To je, da tako kažem, sastavni deo profesije. Devojke povraćaju, a mortus pijani momci nakvase sedište. Naš glavni problem je što stranka nema para ili ne želi da plati tu štetu, a one se dešavaju bukvalno jednom u sedam do deset dana. Definitivno bi bilo dobro da se uvede pravilo da stranka refundira čišćenje i pranje vozila, a da se o samoj ceni dogovara pre započete vožnje - zaključuje Bojić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA