Opština Palilula počela čišćenje kanala na levoj obali Dunava

Čišćenje ovog kanala dužine 383 metra predstavlja početak akcije u okviru projekta "Očistimo kanale na levoj obali Dunava" za koji je Opština izdvojila više od 3. 800.000 dinara do kraja godine

  • 1

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas radove na čišćenju kanala u Kotežu u Ulici Sutjeska osma.

Opština Palilula poklonila kolica osobama sa invaliditetom (FOTO)

Čišćenje ovog kanala dužine 383 metra predstavlja početak akcije u okviru projekta "Očistimo kanale na levoj obali Dunava" za koji je Opština izdvojila više od 3. 800.000 dinara do kraja godine.

- Kao što se vidi nehumani su uslovi, kanali su zatrpani i godinama unazad nisu čišćeni, ima dosta fekalija u tim kanalima koje moramo sada izvaditi i tretirati postupkom remedijacije tj. sanacijom zagađenog zemljišta - rekao je Jovičić.

On je istakao da će u sledećih petnaestak dana biti očišćeno gotovo kilometar i osamsto metara kanala na levoj obali Dunava i apelovao na građane da ne sprovode cevi iz domaćinstva u kanale kad oni budu očišćeni.

Foto: Promo

- Apelujem na građane da ukoliko su ubacili neku cev iz domaćinstva u kanal da to više ne čine, jer nemoguće je živeti u uslovima gde vam je septička jama gotovo ispred kuće i gde se zgrade i kuće priključuju na ove kanale. Mi ćemo se kao Opština potruditi, uprkos skromnim nadležnostima, da očistimo ove kanale, da pokušamo da imamo zdravu okolinu za život i zato tražimo i podršku građana da čuvamo naše zelene površine u budućnosti - naglasio je Jovičić.

Tom prilikom je najavio da će u budžetu za 2018. godinu biti izdvojeno više od šest miliona dinara za ovu namenu.

- Očekujemo da očistimo još dva i po do tri kilometra ovih kanala. Ukupno će to biti oko pet kilometara kanala, što će omogućiti građanima bolji, lakši, i rekao bih zdraviji život u ovom delu Palilule - istakao je Jovičić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    12. decembar 2017 | 22:00

    Napravite im kanalizaciju i svi ce se prikljuciti na to a kanali biti cisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA