Slovenci poludeli za Beogradom: Sprema se rekordan dolazak za doček Nove godine

Slovence za doček Nove godine, posle Beograda, najviše interesuju Prag i Budimpešta

  • 23

Slovenci za proslavu Nove godine najviše zanimaju za Beograd, pokazuje istraživanje portala Trivago, pretraživača za hotelski smeštaj.

Počinje najčudnija seks igra u Beogradu pred Novu godinu: U hotel u centru mogu samo odabrani

Već godinama, Slovenci su među najbrojnijim beogradskim gostima u decembru i januaru.

Po iskazanom interesovanju za doček Nove godine, iza Beograda slede Prag i Budimpešta, a tek onda slovenačke destinacije Portorož, Kranjska Gora, Bled, Ljubljana i Podčetrtek.

Foto: Telegraf

U Ljubljani živi oko 280.000 ljudi, dok u celoj Sloveniji ima oko dva miliona građana, koliko je i žitelja Beograda. I pored toga što je Slovenaca znatno manje nego građana Srbije, što je prošlo 26 godina otkako se ova evropska država ušuškana podno Alpa izdvojila iz nekada zajedničke države Jugoslavije, njeni građani i dalje su najverniji gosti Srbije. Svaki praznik ili slobodan dan koriste da dođu kod nas, a u Beogradu ih je najviše u toku novogodišnjih praznika.

Naš glavni grad za njih je idealna vikend destinacija, jer je udaljena nekoliko sati automobilom i sat vremena avionom. Najviše ih privlači noćni provod, ali ne samo to. Slovenci veoma vole Beograd, poštuju Beograđane i oduševljava ih "beogradski duh", bogata kulturna i turistička ponuda.

Foto: Tajug/Milutin Marković

Većina građana Ljubljane već je bila u Beogradu, ali kažu da mu se uvek rado vraćaju. Vole da provedu vikend ili praznike u srpskoj prestonici. Smatraju da je njihov grad bolje uređen, posebno u komunalnom delu, ali priznaju da je veoma skup za život.

– Mi nismo destinacija pogodna za masovni turizam, niti nudimo velike popuste. Kod nas je život veoma skup, a to je tako jer smo postali deo Evropske unije. Od penzije jedva živimo, ali bar možemo da otputujemo, recimo, u Beograd – otkriva Mitja, iz Ljubljane, koga za naš grad vezuju najlepše uspomene iz vojske.

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Slovenija je zasigurno jedna od najlepših zemalja u ovom delu Evrope, Slovenci su fin i kulturan narod, a Slovenke rado viđene gošće Beograda. One su još za vreme stare Jugoslavije bile neobično popularne.

Trivago je listu sastavio na bazi pretraživača za iznajmljivanje stanova u periodu od 1. januara do 3. decembra 2017. godine, kao i pretraživača za putovanja između 29. decembra ove godine i 2. januara 2018, prenosi Seebiz.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar.M

    27. decembar 2017 | 17:59

    Kad su pucali u ledja deci koja su bila ne naoruzana na odsluzenju vojnog roka u sloveniji 91- e godine koja su se mirno povlacila svojim kucama onda nisu razmisljali o Srbiji i provodu pa su 40 i nesto majki srBskih zavili u crno pobivsi njihove sinove mucki koji su izasli iz vojnih vozila sa podignutim rukama. Meni kao tadasnjem redovnom vojniki tadasnje JNA taj narod nikad nece biti prijatelj ni dobrodosao gost u moju Drzavu.

  • Bokibk1

    27. decembar 2017 | 18:25

    Ja sam u Sloveniji bio vise puta i svi su jako prijatni kada cuju nas jezik.Tako da samo vi dodjite i lepo se provedite i sve najbolje vam zelim

  • Domazet

    27. decembar 2017 | 18:31

    Dobri ljudi i najljepše djevojke,poz iz Ljubljane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA