Goran Vesić objasnio ko je postavio 33 nove kamere u Beogradu

Ekskluzivno za Telegraf gradski menadžer otkriva posle nekoliko dana spekulacija po medijima

  • 3

Proteklih dana mnogo se spekulisalo o novim/starim kamerama koje su postavljene širom Beograda, sve je zanimalo ko ih je, zašto i zbog koga/čega postavio, svi žele da čuju odgovor  na ta pitanja, a ko će dati bolji i konkretniji, nego gradski menadžer Goran Vesić!

NOVE 32 KAMERE MOGLE BI DA SNIMAJU VOZAČE U BEOGRADU: Da li je ovo spisak svih, sa preciznim lokacijama

Na portalu Telegraf.rs danas ćete moći da pročitate ceo intervju, i da dobijete odgovore na ova, i mnoga druga pitanja, a do tad ćemo vam otkriti samo deo:

- Mogli ste da primetite najnoviju priču sa Rodoljubom Šabićem oko kamera. U svetu svuda postoje kamere, koje su postavljene zbog bezbednosti ljudi i saobraćaja, a odjednom su ovde postale problem. I to od Šabića, koji je nesuđeni kandidat za graodnačelnika. Onda izađe ministar Stefanović i kaže "menjamo 60 kamera koje su zastarele i imamo prava na to". Kamere su zastarele, ne snimaju dobro, policiji su potrebne informacije koje su bolje. Ne postavljamo nove kamere - govori, između ostalog, Vesić u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf.

- Onda Šabić pošalje pismo u kome kaže "Vesić je rekao da grad postavlja kamere". Da me je slušao, odnosno da je poštovao zakon, umesto što se raspravljao sa mnom preko medija, da je poslao pismo i rekao "čuo sam Vašu informaciju, da li ste spremni da mi razjasnite" - dobio bi od mene odgovor.

Foto: Marko Todorović

- Da, grad postavlja kamere. I te kamere se odnose samo na protočnost saobraćaja. Mi imamo adaptivni sistem za upravljanje saobraćajem, u najvažnijim saobraćajnicima, koji podrazumeva da te kamere mere gustinu saobraćaja. Na osnovu toga se produžava ili smanje dužina crvenog i zelenog svetla, kako bi saobraćaj bio prohodniji.

- Mi smo postavili sada 33 kamere, u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja, na Slaviji, ali ih nismo pustili u rad. Zato što ih još nismo u skladu sa zakonom prijavili. Ja sam rekao da su postavljene, a ne da su puštene.

- Istovremeno je Dragan Đilas, kada je rekonstruisao Bulevar kralja Aleksandra postavljao kamere. Kada je rekonstruisao Požešku, postavljao je kamere. Kada je rekonstruisao Nemanjinu, postavljao je kamere i kupio je taj adaptivni sistem. Taj isti Šabić, nije mu palo na pamet da pita Dragan Đilasa "dobro zašto ti nisi prijavio kamere". Iako te kamere rade - objasnio je gradski menadžer.

Celokupan intervju možete čitati ovog popodneva na Telegraf.rs

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    29. decembar 2017 | 18:55

    Ceo grad treba da bude pod kamerama smanjile bi se kradje ili bi lopovi lakse uhvaceni ibarska magistrala bi trebala da bude pod kamerama tek bi se tada videlo koliko ima bahatih vozaca koji obilaze na duploj punoj jurcaju kao ludi ,ali imaju lovu pa plate muriji i boli ih uvo,ovako samo mu kuci posaljes kaznu nema muljanja sa murijom !!!

  • Roki

    30. decembar 2017 | 00:55

    Na Bulevaru Kralja Aleksandra mnogi semafori imaju neispravne tastere za prelazak prešaka. Hoće li iko od nadležnih da uoči i reši ovaj problem?

  • Pedja

    31. decembar 2017 | 19:13

    Danas su kamere u saobracaju vrlo pozeljne i cena im je od 30-100 eur. Isplate se za 1 sat rada. Bilo bi idealno kada bi ceo grad bio pod kamerama, lako je izvodljivo jer semafora ima svuda i montaza nije problem. Smanjili bi se prekrsaji, broj nesreca i pivredjenih gradjana, plus bi se napunila kasa. Malo treba, ali niko nece jer je onda skracena mogucnost korupcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA