Beograđani i Novosađani odali poštu Oliveru Ivanoviću: Hiljade građana izašlo da upali sveće (FOTO) (VIDEO)

Hiljade građana je u Hramu Svetog Save na Vračaru

  • 6

Ispred Hrama Svetog Save okupljaju se Beograđani koji žele da odaju poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću. Paljenjem sveća i polaganjem cveća hiljade građana došlo je ispred hrama sa željom da odaju počast lideru Građanske inicijative.

Tuga u Kosovskoj Mitrovici: Sveće i cveće za Olivera Ivanovića, okupljaju se prijatelji ispred stranke (FOTO)

Građani pale sveće u Hramu, a takođe na platou ispred stoje sa upaljenim svećama i ćutke odaju poštu ubijenom političaru sa KiM. I Novosađani se okupljaju ispred Uspenske crkve i na Trgu slobode u Novom Sadu gde se večeras pale sveće i tako odaje pošta Oliveru Ivanoviću.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Među okupljenima su i političari opozicije, predsednici DS i Nove stranke Dragan Šutanovac i Zoran Živković, tu je i Dragan Ðilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović...

Građani polažu sveće ispred ulaza u Hram, gde se formirala i kolona onih koji žele u hramu da upale sveću za ubijenog predsednika Građanske inicijative.

Ispred Uspenske crkve sveće je zapalilo više desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Poziv na paljenje sveća upućen je posredstvom društvenih mreža, sa haštagom "Nas je ipak više", što je bio predizborni slogan Ivanovićevog pokreta na prošlogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiju.

U pomen na ubijenog Ivanovića, paljene su sveće i na centralnom novosadskom trgu, takođe uz prisutvo političara.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon obdukcije telo ubijenog Ivanovića odneto je u sedište stranke, a sutra će biti transportovano za Beograd, gde će biti sahranjen, na Novom groblju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    16. januar 2018 | 22:05

    Ovo dovoljno govori o tome koliki i kakav je covek bio..

  • Zoran

    16. januar 2018 | 22:25

    Trebalo bi da odete u Kosovsku Mitrovicu I tamo da zapalite svece a ne da se hvalite po BG,NS,NI,KV...

  • Zoran veteran

    16. januar 2018 | 22:49

    Nije sad to bitno druze,bitno je odati pocast coveku,iso tamo ili ovamo promeniti nista neces,nemojmo da idemo iz krajnosti u krajnost,komentar ti nije na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA