Vesić: Ulažite u sebe i svoje znanje (FOTO)

Predsednica Fondacije za mlade talente grada Beograda Ana Zekavica zahvalila se Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru, kao i svim donatorima

  • 0

U Starom dvoru danas je predstavljena druga generacija stipendista Fondacije za mlade talente grada Beograda, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da nastave da ulažu u sebe i svoje znanje jer je to najvažnija stvar koju mogu da urade u svom životu.

Ko je uspeo u Zemunskoj gimnaziji da ujedini Grobara i Deliju? (FOTO)

Vesić: Nova škola u Meljaku - primer odgovorne politike Grada (FOTO) (VIDEO)

- Pre tri godine kada smo doneli odluku da osnujemo ovu fondaciju naš cilj je bio da što više mlade talentovane dece dobije podršku grada i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je do sada, uključujući i drugu generaciju stipendista, 120-oro mladih talentovanih srednjoškolaca sa teritorije grada Beograda dobilo našu podršku - rekao je on.

Kako je dodao, naravno da postoji mnogo više talentovane dece i veća potreba da se njihov talenat podrži.

- Vi ste se izborili u konkurenciji, pokazali da ste najbolji i ja vam na tome čestitam. U životu ćete imati mnogo uspeha i neuspeha, ali ono što niko nikada ne može da vam oduzme to je vaše znanje. Prema tome, ulažite u sebe, jer to je najvažnija stvar koju možete da uradite u svom životu. Ulažite u sebe i borite se, jer to ostaje samo vama i uvek ćete svojim znanjem pobediti, pre ili kasnije. Bez obzira što postoje nepravde i što mislite da nekada nije sve kako treba da bude, na kraju znanje uvek pobedi - poručio je Vesić stipendistima.

Foto: beoinfo.rs

On je dodao da je srećan što su verovali Skupštini grada Beograda i učestvovali na konkursu.

- Ove godine je bilo mnogo više dece. Bilo je 144 kandidata, a 49 njih je izabrano. Mi zavisimo od kompanija. Grad Beograd svake godine odvaja 12 miliona dinara što je oko 100.000 evra za ovu fondaciju, a ostatak prikupljamo od društveno odgovornih kompanija - pojasnio je Vesić.

On je istakao da je ove godine, po prvi put, u fondaciji odvojeno milion dinara za start ap projekte za srednjoškolce.

Foto: beoinfo.rs

Navodeći da svaka fondacija zavisi od svog ugleda i integriteta on je rekao da Upravni odbor Fondacije za mlade talente grada Beograda čine časni ljudi koji imaju svoje ime i karijere.

Predsednica te Fondacije Ana Zekavica se zahvalila Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru, kao i svim donatorima.

- I ove godine smo ispunili naš cilj, a to je da uspešno sprovedemo konkurs - rekla je ona i izrazila zadovoljstvo što je fondacija već prepoznata i što se za nju sada mnogo više čuje.

Foto: beoinfo.rs

Inače, Fondacija za mlade talente grada Beograda je nastala na inicijativu gradskog menadžera, a neposredan povod bio je njegov susret sa mladom violinistkinjom Jovanom Savić koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici želeći da na taj način skupi novac za novi instrument.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA