Panik tasteri u svim beogradskim vrtićima do kraja 2018. i tu nije kraj novinama!

Još se razmatraju svi detalji projekta

  • 0

Kako bi bezbednost mališana u obdaništima bila na još višem nivou, a i kako bi se sačuvala imovina, svi beogradski vrtići bi do kraja ove godine trebalo da dobiju panik tastere, saznaju Novosti u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda. Prvi korak je već napravljen, krajem prošle godine, izradom elaborata o bezbednosti boravka dece u vrtićima i zaštiti imovine predškolske ustanove.

Zabranjuju plišane igračke u beogradskim vrtićima?

- Jedna od ideja, za koju ćemo se zalagati da zaživi već tokom ove godine, je da se u svim objektima predškolskih ustanova uvedu panik tasteri - kaže Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu.

- Reč je o modernim sistemima pozivanja policije i hitnih službi u situacijama kada je to potrebno, sa alarminim sistemima za noćne i vikend ulaske u dvorišta i zgrade vrtića.

On dodaje da se još razmatraju detalji ovog projekta, pa će nakon ispitivanja tržišta i analize biti odlučeno da li je isplativije da se uređaji za ove sisteme kupe ili iznajme uz mesečnu nadoknadu od kompanija koje se bave sigurnosnim sistemima.

- Osim veće bezbednosti dece, jer bi bilo moguće brzo reagovanje u hitnim slučajevima, ideja je da se ovim sistemom uvedu i validatorske kartice za roditelje za ulazak u vrtić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA