Prvi prolećni dan, konfuzija na beogradskim ulicama zbog snega: Ovog jutra svi kasne na posao, kolone od 7 sati (FOTO)

Vozila se kreću usporeno u svim delovima grada

  • 8

Zbog snega koji je padao tokom cele noći u Beogradu, vozači voze sporije, pa je saobraćajna gužva počela ranije nego ikad do sad. Kolona vozila na Gazeli u smeru ka Zagrebu nastala je već oko sedam ujutru, a traje i dalje.

Prestonica pod snegom, Instagram u fotkama: Izgleda da nisu baš svi ljuti zbog padavina usred proleća (FOTO)

Ljudi koji su se jutros uputili gradskim prevozom ka Novom Beogradu, most Gazela morali su da pređu peške, jer autobus nije mogao da nastavi dalje.

Pešaci na Gazeli ka Novom Beogradu Foto: Telegraf.rs
Gužva na auto-putu u smeru ka Novom Beogradu Foto: Telegraf.rs

Na Ibarskoj magistrali je potpuno zakrčenje, a gužva počinje od Vidikovca. Potpuno se poremetio red vožnje, tako da će ovog jutra mnogi sa radom početi oko 10 sati.

Gužva na Vidikovcu Foto: Marko Jovanović

I u Železniku situacija nije ništa bolja.

Gužva na Vidikovcu Foto: Marko Jovanović
Gužva u Blagoja Parovića Foto: Telegraf.rs

Saobraćaj je otežan u svim delovima Beograda, a najkritičnije jeste na mostovima u smeru ka Novom Beogradu, kao i na Autokomandi. Vozačima se savetuje da koriste alternativne puteve kako bi izbegli saobraćajne gužve.

Takođe se savetuje vozačima da vožnju prilagode vremenskim uslovima jer je bezbednost na prvom mestu.

Zbog situacije u saobraćaju potrebno je da se vozači kao i oni koji putuju gradskim prevozom, naoružaju strpljenjem s obzirom na to da će biti potrebno više vremena da se stigne na odredište.

Gužva u Bulevaru Kralja Aleksandra Foto: Telegraf.rs

Sve ulice prvog prioriteta, ukupno 1.800 kilometara, kuda se kreće gradski prevoz, prohodne su i čiste se neprekidno, a po prestanku padavina kreće se sa čišćenjem ulica drugog i trećeg prioriteta, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u Jutarnjem programu RTV "Pink".

- Noćas smo na gradskim ulicama imali 61 kamion, 22 multikar vozila i 15 mašina. Tokom jučerašnjeg dana bacili smo na ulice 83 tona soli, 47 tona natrijum-hlorida, dok smo noćas bacili 109 tona soli i 66 tona hlorida. To je urađeno preventivno kako se ulice ne bi ledile i zadržavao sneg. Moj poziv sugrađanima je da koriste javni prevoz, uzdržavaju se od korišćenja automobila, sklone vozila iz malih ulica kako bi vozila koja čiste sneg mogla da prođu i očiste sneg, i da se pridržavaju svih pravila u saobraćaju po ovakvom vremenu - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

VIDEO: Gužva u 29. novembra

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA