"Sirija nikada neće pasti": Lamak živi i studira u Beogradu i otkriva nam ključnu stvar (FOTO)

Ceo sirijski narod se navikao na provokacije sa Zapada i žive normalnim životom

  • 15

Lamak Kuder (38) je student Beogradskog univerziteta koji već godinama živi i studira u srpskoj prestonici, gde je predsednik Unije studenata iz Sirije koji studiraju u Srbiji. Povodom aktuelnih dešavanja u njegovoj rodnoj zemlji, pitali smo ga kako posmatra novonastalu situaciju. On u izjavi za Telegraf.rs kaže da Rusija neće dozvoliti pad Sirije.

Spektakularni snimak: Sirijski PVO pogađa američku raketu iznad Damaska (FOTO) (VIDEO)

U Srbiji trenutno studira više od trideset mladih iz Sirije. Uglavnom su studenti Medicinskog, Elektrotehničkog i Poljoprivrednog fakulteta Beogradskog univerziteta. Različitih su konfesija i političkih uverenja, ali zajedno daju punu podršku ruskoj intervenciji u Siriji, smatrajući da je to jedini izlaz iz situacije u kojoj se njihova zemlja nalazi.

- Rusija u Siriji brani svoje granice i interese, a pad Sirije značio bi pad moći Rusije na svetskom nivou. Rusija je već odlučila i nema povratka – objašnjava Kuder.

On napominje da njegova porodica nije pobegla iz Sirije u susedni Liban ili dalje u Evropu.

Njegova porodica i dalje je u Siriji Foto: Facebook/Lamak Kuder

- Moji su i dalje u Siriji i ni mrtvi ne žele da napuste domovinu. Ceo narod se navikao na provokacije sa Zapada i žive normalnim životom. Sirijci su hrabar narod - kaže Kuder.

Na pitanje da li može da dođe do Trećeg svetskog rata, Kuder je bio kratak: Nikako!

- To su političke provokacije koje se sad plasiraju celom svetu. Već postoji neki dogovor ispod stola da do toga ne dođe - navodi Kuder i pojašnjava trenutnu situaciju u Siriji.

U prestonici Sirije život teče normalno - Puna pijaca u starom Damasku Foto: Tanjug/AP

- Saudijska Arabija izgubila je poslednje svoje uporište u Istočnoj Guti. U ovom ratu oni su pomagali terorističku organizaciju Džaiš al Islam na sve načine. Očekivali su da će oni završiti posao. Narod Sirije im to nije dozvolio. I ta predstava oko korišćenja hemijskog oružja je već odavno izrežirana i Saudijci su već debelo platili za tu predstavu - kaže ovaj sirijski student za Telegraf.rs.

Pogledajte video kao su Sirijci oborili "tomahavk":

Daljinac

(I.Č/i.corbic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMS

    15. april 2018 | 15:55

    Samo napred Sirijci!!!

  • Čika Jova

    15. april 2018 | 11:39

    Dali dinar da se uhvate u kolo, sad bi dali deset da izađu. Eto to je snašlo amere. Sadat im prkosi, narod Sirije im ne veruje, Rusi ne dozvoljavaju agresiju a ameri popi.deli.

  • ma idi

    15. april 2018 | 12:24

    Sto volim ove patriote sto brane zemlju iz dijaspore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA