≫ 

Ispred nas su digli BMW u vazduh, filmska scena usred Beograda: Jurio je 100 na sat i poleteo u nebo, ubrzo se čuo veliki prasak (FOTO) (VIDEO)

Pri tako silovitom skoku "vozaču" je otpala glava i pokazali su nam je!

  • 10

Beograd je poslednje dve nedelje prava filmska scena, na kojoj se snimaju najbolji akcioni kadrovi. Ne stvara se domaći film, ne pravi se holivudski, ali zato stanovnici prestonice ovih dana mogu blisko da se upoznaju sa bolivudskom scenom. Bili smo sa ekipom filma baš u trenutku kada su dizali crveni "bmw" u vazduh i izvodili kaskaderske scene od kojih vam se "naježi" koža na čitavom telu.

Kako smo na setu saznali, Indijci će se u Srbiji zadržati još sedam dana (24 ukupno), a u filmu "Kotigobba 3" biće i naznačeno da se radnja dešava u Beogradu. Veliki plus za nas, ali i naše ekipe koje su dobile priliku da učestvuju u ovom ostvarenju, na čelu sa produkcijom "Family Film".

Zavirili smo na set snimanja indijskog filma: Most na Adi postao bolivudska scena, a crni "porše" je jurio dok ga je pratio dron (VIDEO)

Kada su mi rekli da će prevrtati neke automobile, nisam očekivala da to rade baš sa "bmw-om", ali dok su ga pripremali za scenu, nije mi delovalo kao da se potresaju zbog toga (što dovoljno govori o budžetu koji Indijci izdvajaju za filmove).

Poslednje pripreme pred prevrtanje/ Foto: Nikola Tomić

Na samoj stazi kojom auto treba da projuru čujem više jezika: tu su Indijci, Srbi, Hrvati, Rumuni... I svi zajedno satima rade na pripremi "velikog praska". Nekoliko sati za scenu koja, na kraju, traje tri sekunde.

Pošto vidim ekipu kaskadera, a i kao novajlija na setu, neiskusno pitam ko će biti u autu dok bude leteo i prevrtao, ali mi kroz šalu objašnjavaju da u takvoj sceni u kojoj se automobil kreće brzinom od 100 km/h, u vozilu može biti samo lutka.

- Dobro je - mislim u sebi, dok posmatram poslednje pripreme. Lutke i vozila. Var tu i tamo, pričrvšćivanje, došrafljavanje, proba svih uređaja jer se auto, kako saznajem, navodi preko daljinca... I, sve je spremno.

Platforma preko koje je preleteo automobil/ Foto: Nikola Tomić

Čujem ono dobro poznato: kamera, ton, svetlo, ide! Nekoliko sekundi zatišje, a potom i parajući zvuk točkova koji se sve više pojačava. I posle nekoliko sati iščekivanja, automobil proleće pored nas, leti kroz vazduh i pada tačno na gume, koje su pripremljene kao podloga za "sletanje". Čime se sprečava eksplozija.

Skok pri ubzanju od 100 km/h/ Foto: Nikola Tomić

Sve u milimetar savršeno isplanirano. Ubrzanje automobila, podloga sa koje auto odskače, i gume na kojim se zaustavlja. U ovakvim scenama improvizacija i greške nisu dozvoljene. Jer mogu biti kobne.

Sve traje tek nekoliko sekundi, a opet ostavlja tako jak utisak.

Da li treba uopšte da vam napomenem količinu adrenalina kada automobil pri punoj brzini odskoči i poleti kroz nebo, na samo nekoliko metara od vas?

Auto nakon skoka/ Foto: Nikola Tomić
Gume su ublažile pad/ Foto: Nikola Tomić

Kada su mi doneli lutku i pokazali da joj je pri tako silovitom skoku otpala glava, jasno mi je zašto na njenom mestu nije bio kaskader.

Lutka posle dizanja auta u vazduh/ Foto: Telegraf

Za samo nekoliko sekundi, mesto "nesreće" je raščišćeno, kao da se ništa dogodilo, i ekipa se usmerila na pripremanje nove scene. Čini mi se da sam ja bila najviše opčinjena onim što sam videla, kao i stanari okolnih zgrada koji su sve snimali. Glumci i produkcija takve stvari viđaju svakodnevno.

VIDEO: Pogledajte i snimanje scene na mostu na Adi, koje smo zabeležili dan ranije

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    4. jul 2018 | 13:09

    Uuu je,auto 1000€

  • Mita

    4. jul 2018 | 13:57

    Još su nam samo oni falili.

  • Džoni

    4. jul 2018 | 16:15

    Super,a vi samo zatvarajte radnim danima ulice zbog snimanja,kao da nije dovoljno to što I političari kad dolaze da je ceo grad zatvoren...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA