Beograd ima mnogo zainteresovanih za ulaganja, pomagaćemo investitorima: Radojičić najavio nove velike projekate

U želji da se poveća broj investitora grad će formirati stručne timove koji će pomagati da se ubrzaju procedure i skrati vreme potrebno za realizaciju investicija.

  • 28

Pored "Beograda na vodi" koji je najveća investicija u glavnom gradu, u proteklih nekoliko godina realizovano je još nekoliko velikih projekata, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i najavio nova ulaganja.

Neizvesna sudbina još jednog prestoničkog blaga: Nekada je tu odsedao Rokfeler, a onda je izgubio zvezdice i postao utočište vojnih lica (FOTO)

Gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a gradonačelnik je rekao da su pored hotela "Hilton", tržnog centra "Rajićeva", "Voždove kapije" počeli radovi na mestu nekadašnje američke ambasade i nekadašnjeg saveznog MUP-a i mnogi drugi projekti.

- Osim arapskih firmi imamo i izraelske kompanije koje su prethodnom periodu investirale i rade čitav niz projekata, poput "Skajlajna" u Kneza Miloša koji će se sastojati iz tri kule i obeležiti ceo taj deo grada. Tu su i firme sa zapada, poput "Pinakl" kompanije iz Holandije koja radi na delu Dorćola gde je ranije bio "Beko" i gde će se izgraditi 500 stanova i 40.000 kvadrata poslovnog prostora, tako da imamo puno investitora i onih koji se interesuju za ulaganje - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Pored "Beograda na vodi" u proteklih nekoliko godina realizovano je još nekoliko velikih projekata-Foto: A. Nalbantjan

U želji da se poveća broj investitora grad će formirati stručne timove koji će pomagati da se ubrzaju procedure i skrati vreme potrebno za realizaciju investicija.

- Od projekta do projekta ćemo odrediti ljude koji će investitorima pomagati u pripremi, dobijanju dozvola i celokupnoj regulativi, a kasnije eventualno i u realizaciji projekta. U ovom trenutku imamo mnogo zainteresovanih, a kada projekti budu i odobreni tada ćemo odrediti ljude koji će im pomagati – kazao je Radojičić, istakavši da ti projekti moraju imati vrednost veću od 50 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    25. jul 2018 | 09:30

    Uvek je dobar tim pobedjivao, nema drugog modela, a sakriti se nista ne moze, ni uspeh ni neuspeh.

  • Vesna

    25. jul 2018 | 19:33

    Beogradu je trebao Radojicic koji ce da radi i gradi za Beogradjane.

  • marko

    24. jul 2018 | 21:53

    U Beogradu se najviše i ulaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA