Stanovnike ove tri beogradske opštine uskoro neće mučiti gužve u saobraćaju: Vesić obišao završne radove na putu i najavio nove projekte

Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana

  • 5

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju državnog puta Parcani-Ripanj-Barajevo, koji povezuje opštine Sopot, Barajevo i Voždovac. Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana.

Voz Romantika od danas ide sa Topčidera: Više od 300 ljudi kreće na put srpskim Orijent Ekspresom

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević.

Vesić je rekao da je taj put povremeno nasipan, ali da građani nisu mogli da ga koriste u kišnom periodu.

- Na zahtev opštine Spot, a u dogovoru sa Putevima Srbije uspeli smo da uradimo 7,2 kilometra puta. Sa ovog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i do naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do izlaska na auto-put. Ovo je veliko olakšanje za meštane sve tri opštine - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma.

Put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma-Foto: Beoinfo

- Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog plana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Naša politika je da u svim delovima grada budu isti uslovi za život, da svi imaju put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz - naglasio je Vesić i dodao da će po završetku puta Parcani-Ripanj-Barajevo, biti rekonstruisana postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

On je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije.

Vesić je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije-Foto: Beoinfo

- Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se razvijaju prigradska naselja bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena - zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta Parcani-Ripanj-Barajevo i dodao da će on mnogo značiti građanima.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Sopot on je rekao da će ta opština i Grad Beograd realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

- Mi smo sa gradom završili 15 seoskih domova, preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama. Opština Sopot i Grad Beograd finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu za oko 350 dece, koji će biti stavljen u funkciju krajem oktobra - naglasio je Milosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    28. jul 2018 | 15:52

    A iskljucenje sa auto puta kod Batajnice obecali ste u martu

  • DRAGAN

    28. jul 2018 | 14:58

    A TROSARINA BANJICA KADA DOLAZI NA RED !! GUZVE SU OGROMNE ??? MOLIM VAS !!

  • Vrčin

    28. jul 2018 | 18:05

    Avalska ulica jako prometna nema trotoar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA