≫ 

Vreme skroz poludelo: Magla jutros iznenadila Beograđane, kao da je jesen, a za danas najavili 32 stepena (FOTO) (VIDEO)

Najgušća magla je trenutno na Novom Beogradu, Batajnici, Surčinu i na Paliluli, ali i oko Dunava i Save

  • 2

Pravo jesenje jutro osvanulo je danas u Beogradu, pošto je gusta magla paralisala pojedine delove prestonice.

Stvorilo se novo jezero pored beogradskog mora, a u njemu možete takođe da se kupate, tuširate i surfujete (VIDEO)

Ranoranioci su se iznenadili kada su izašli iz svojih domova, pa se većina zapitala "da li smo se probudili u oktobru?"

Najgušća magla je trenutno na Novom Beogradu, Batajnici, Surčinu i na Paliluli, ali i oko Dunava i Save. Korisnici društvenih mreža već uveliko vode polemiku kakav je ovo fenomen pa se magla spustila usred avgusta.

Magla koja se od ranog jutra nadvija nad gradom, povećava i nivo zagađenja vazduha. Ona se javlja relativna vlažnosti blizu 100 odsto!

Magla na Novom Beogradu Foto: Telegraf.rs

U ovakvim vremenskim uslovima naročito treba da budu obazrivi građani narušenog zdravlja, naročito astmatičari, ali i vozači jer je vidljivost smanjena.

Magle su dugotrajne, česte i guste u rano proleću, kada za toplim, vlažnim danima, dolaze hladne i tihe noći. Ili u jesen, kada iz unutrašnjosti tla još nije izašla sva toplota i da može da ispari dovoljno vodene pare, koja se u hladnim noćima kondenzuje. Magle se stvaraju i na granicama hladnog i toplijeg, vlažnog sloja vazduha.

U Srbiji će danas biti pretezno suncano i toplo, uz lokalni razvoj oblacnosti sa ređom pojavom pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnoj polovini zemlje.

Ipak, kako je najavljeno, u Beogradu će danas biti pretezno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće 21, najviša dnevna oko 31 stepen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😇

    3. avgust 2018 | 08:43

    Sve je iz Bozje ruke pa i ovo vreme. Kako smo zas!uzili. Slava Bogu

  • Dule

    3. avgust 2018 | 10:11

    Velika vlaznost vazduha,zato je magla ,nije prvi put i ranije se leti u jutarnjim casovima magla pojavljivala usled povisene vlaznosti vazduha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA