≫ 

Sergej je proputovao svet, a opljačkali su ga samo u Beogradu: Sada moli lopove da mu vrate ranac, jer je unutra ceo njegov život (FOTO)

Još jedan svetski putnik prolazi kroz Beograd. Misli lepo o nama i našoj zemlji, a doživeo je neprijatnost – ukraden mu je ranac sa beleškama o putovanjima od kojih je planirao da počne novi život

  • 9

Za pet godina obišao je 25 zemalja i prešao više od 165.000 kilometara. Sve to je Kazahstanac Sergej Bondarenko uradio bez novca, stopirajući.

- Ni od koga ništa ne tražim, ali kada me ljudi vide sa rancem na kome su ispisane sve informacije o meni: da putujem bez novca, kada vide zastave zemalja koje sam posetio, odmah započnu razgovor o putovanjima i pomažu mi - kaže Sergej Bondarenko.

65 minuta pakla na najgoroj liniji u Beogradu: Kako izgleda borba sa "najjačim sardinama" u busu gde se stoji na jednoj nozi (FOTO)

Odrastao je bez oca, majka ga je napustila kada mu je bilo 17 i tada je postao beskućnik. Godine 2013. odlučio je da promeni život i započeo prvo putovanje do Moskve.

- Proverio sam koje zemlje mogu da posetim bez vize. Ima ih 81. Sledeće što planiram je da idem u Južnu Ameriku, jer će mi tako biti lakše da stignem do Sjedinjenih Američkih Država, gde želim da živim - objašnjava Bondarenko.

U najlepšem sećanju su mu Kina i Južna Koreja, u najgorem Kambodža, za koju tvrdi da nije baš sigurna. Ali nije tamo doživeo neprijatnost, već u Beogradu.

- Ovo je prvi put da su me opljačkali, ostavio sam ranac u šatoru i pre spavanja otišao do benzinske pumpe da napunim telefon. Kada sam se vratio, video sam da je rajsferšlus šatora otvoren i da je skroz prazan. Ostao sam bez ičega - navodi Sergej.

U tom rancu je bio ceo njegov život – hard-disk sa fotografijama i putopisima koje je nameravao da objavi po završetku putovanja. Zato Sergej moli da ako neko pronađe njegovu torbu, donese je u skejt park Ušće, gde i dalje kampuje.

VIDEO: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA