Haraju beogradskim ulicama, uništavaju bojama sve što im se učini zgodnim, sve to snimaju i niko im ništa ne može (VIDEO)

Momci i devojke bez imalo stida uništavaju gradsku i privatnu imovinu

  • 1

Čim padne prvi mrak, a tramvaji još i ne završe poslednju vožnju, naočigled svih i bez straha "ulični umetnici" kreću u akciju: uništavaju fasade, zidove, privatnu imovinu, stanice, prolaze, govornice... To sve snimaju i još prave promotivne klipove!

Kako je moguće da nekoliko momaka, pa i devojaka, sa sprejevima u ruci, kantama, štapovima, raznim pomagalima i svojim snimateljem mogu tako slobodno da stanu nasred prometnog bulevara i upuste se u uništavanje imovine i okruženja.

Vratili smo Caneta: GTR popravili uništeni mural u Beogradu (FOTO)

Ovo nije snimak o mladima koji svoj stil pokazuju na napuštenim ruševinama, starim zidovima ili mestima gde se okupjaju i drugi grafiteri. Ovi ljudi haraju centrom grada, uništavaju sveže fasade, čiste autobuske stanice, zidove podzemnih prolaza...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Više puta vlasti su "objavljivale rat" onima koji uništavaju obnovljene fasade i gradski mobilijar, ali do sada ove momke i devojke ništa nije sputalo da sa svojom igrom nastave.

Danas u gradu gotovo da nema neižvrljane fasade, a potpisi i škrabotine nalaze se i na najneobičnijim mestima. Zabeleženo je čak i da su u naš grad dolazili stranci koji su snimali svoje akcije, pa se moglo reći i da je Beograd postao strit-art turistička destinacija.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ipak, osim ovih izgrednika, u Beogradu zaista opstaju i vrsni strit-art umetnici. Mnogi od njih nekada su bili u ilegali, ili su počinjali tako, a danas prave vrhunske murale koji su postali simboli Beograda.

Neretko na nekom starom zidu osvane lik poznatog glumca, pevača, naučnika...

Granica između vandalizma i umetnosti je ponekad zamagljena, ali neki i te kako prekoračuju granicu pristojnosti.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA