A POČELA GREJNA SEZONA: Nema grejanja na 100 metara od toplane na NBG!

Pojedini stanari Novog Beograda od jutros su ostali bez grejanja zbog, kako im je rečeno u Beogradskim elektranama, kvara koji će biti saniran sutra. Možda

  • 5

Vlasnici stanova na Novom Beograd jutros su ostali bez centralnog grejanja drugi dan od početka grejne sezone. Stanarima je rečeno da je pukla cev, iako je ceo sistem pred grejnu sezonu uspešno testiran, i da će taj kvar možda biti saniran sutra.

Interesantno je da se toplana nalazi na samo 100 metara od delova Novog Beograda u kome danas nema grejanja.

- Grejanja nema od početka grejne sezone. Nakon više poziva stanovnika ovog naselja, njihova ekipa je izašla na teren, međutim danima nisu mogli da utvrde problem jer je šaht bio prekriven poklopcem na kojem je greškom pisalo PTT pa ga nisu otvarali. Razlog izostanka grejanja je pucanje cevi koju su uklonili, ali do danas nisu postavili novu - kaže za Alo.rs Zoran Stojanović, predsednik saveta stanara zgrada u kojima danas nije bilo grejanja.

Dodatni revolt stanovnika Novog Beograda izazvala je i činjenica da od jutros uopšte ne mogu da prijave kvar na sistemu za centralno grejanje.

- Telefon 209-3011, na koji se prijavljuju kvarovi je od jutros konstatno nedostupan. Ako pozovete na neki drugi broj sa internet sajta "Beogradskih elektrana" operateri vas ipak upute na broj koji na koji se niko ne javlja - tvrdi M. V..

U JKP "Beogradske elektrane" nisu želeli da prokomentarišu ovu situaciju. Na insistiranje da dođemo do generalnog direktora Zorana Predića, konstatno su nam govorili da je na sastanku i da ne može da se javi. Uprkos tome, ovom gradskom preduzeću uputili smo pitanja i još uvek čekamo odgovore.

- Napolju je hladno i mi ne znamo šta da radimo. Bio sam primoran da bebu od pet meseci uvijem u ćebe i da zatim odtrčim i kupim grejalicu. Rečeno nam je da će možda sutra srediti kvar, a postavlja se pitanja kako je moguće da se sve ovo desi ako je uspešno testiran sistem za centralno grejanje. Takođe, ovo je dodatni trošak za porodični budžet zato što se svi sada grejemo na struju iako imamo centralno grejanje. Da li će nam zbog ovoga možda smanjiti račun za grejanje? - pita se M. V. jedan od stanovnika Novog Beograda.

(Telegraf.rs / Izvor: alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    17. oktobar 2013 | 15:53

    a placamo majmune i leti i zimi

  • Saša

    17. oktobar 2013 | 17:55

    Želim da se pridružim protestu kad je grejanje u pitanju. Živim u Resniku opština Rakovica na 50 metara od toplane. Nemam grejanje ni sad niti proteklih 5-6 godina jer je instalacija u katastrofalnom stanju. U krugu od 200 metara imate 4-5 curenja. Na isto toliko mesta raskopane su ulice, a sve se ponavlja iz godine u godinu. Svaka grejna sezona počinje bez grejanja. Nije mi jasno da nakon toliko godina niko ništa ne preduzima. Dođite pa vidite.

  • Petko

    17. oktobar 2013 | 18:00

    Pola grada nema grejanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA