AIR SRBIJA odgovorila na priču da postaje lou kost kompanija

U "Er Srbiji" dešava se niz promena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje, veće uštede i povećanje profitabilnosti u jednoj veoma konkurentnoj industriji sa mnogo izazova

  • 2

Kompanija "Er Srbija" reagovala je danas na pisanje pojedinih medija u vezi sa navodnom transformacijom u lou kost kompaniju navodeći da su te tvrdnje u potpunosti iskonstruisane i netačne.

Mali potvrdio da će biti otpuštanja u Er Srbiji

Kako se navodi u saopštenju "Er Srbije", kao izvori za ove tvrdnje navedeni su neimenovani bivši zaposleni kompanije, kao i navodni pojedini putnici, čije su poruke sa društvenih mreža citirane u tekstu kao “krunski dokazi” za tvrdnje iznete u tekstu.

- ''Er Srbija'' se ne transformiše u lou kost kompaniju. Er Srbija sleće i nastaviće da sleće na glavne svetske aerodrome kao što su JFK u Njujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge - navodi se u saopštenju.

Ranije danas Radio Slobodna Evropa objavio je, na osnovu tvrdnji izvora iz kompanije, da se u "Er Srbiji" priprema teren za tranformaciju u lou-kost kompaniju, ali da reakciju ili pojašnjenje od nadležnih u kompaniji nisu dobili.

Takođe, RSE navodi da je već otpušteno 30 zaposlenih koji su obavljali komercijalne poslove sa obrazloženjem da je prestala potreba za njihovim angažovanjem.

Foto: Tanjug/ER Srbija

- Otpuštanja u "Er Srbiji" dešavaju se svega jedan dan pošto je manjinski vlasnik - kompanija Etihad saopštila da je u 2016. zabeležila gubitke od cak 1,87 milijardi dolara - navodi se u članku RSE.

U međuvremenu Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, potvrdio je informacije da će biti otpuštanja u toj kompaniji.

On nije precizirao o kom broju se radi, niti potvrdio medijske navode da je reč o 30 zaposlenih.

Oglasila se i premijerka Ana Brnabić rekavši da je poslovanje "Er Srbije" dobro za Srbiju, da ta kompanija ima profesionalni menadžment, te da ako je taj menadžment odlučio da treba da otpusti 30 ljudi, ona u to ne želi nikako da se meša.

- Menadžment Er Srbije trudi se da što bolje deluje na tržištu, ta kompanija mora da posluje efikasno i ako je procena menadžmenta da usled nekih promena treba da otpusti 30 ljudi, ja se u to svakako ne bih mešala. Jedino je važno da Er Srbija posluje pozitivno i nadam se da će iz godine u godinu poslovati sve bolje", rekla je premijerka.

Foto: Telegraf

Kompanija u današnjem saopštenju navodi da lou kost kompanije uglavnom sleću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže.

Poredeći način rada lou kost kompanija i ''Er Srbije'' u saopštenju se navodi i podatak da ''Er Srbija'' ima vrhunski Premium salon na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju, kao i sopstveni program za česte putnike, Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja.

- Lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa. Na kraju, lou kost kompanije lete „od tačke A do tačke B“ (point-to-point), dok kod Er Srbije možete da kupite karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera. Dakle, Er Srbija ne može nikako da se transformiše u lou kost kompaniju - naglašava se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U saopštenju se potvrđuje da se u "Er Srbiji" dešava niz promena čiji je cilj da se postigne ekonomičnije poslovanje, veće uštede i povećanje profitabilnosti u jednoj veoma konkurentnoj industriji sa mnogo izazova, sa čime se suočavaju sve svetske avio-kompanije.

Takođe se navodi i da "Er Srbija" iz godine u godinu beleži stabilan rast, iako posluje na veoma izazovnom tržištu - sa snažnom konkurencijom, izrazito sezonalnim karakterom poslovanja (najviše posla je tokom letnjih meseci, dok je broj gostiju manji tokom zimskog perioda), stalnim fluktuacijama na tržištu goriva, ali se i pored svega navedenog, raste i razvija se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA