≫ 

Etihad se povukao: Er Berlin ide u stečaj

Razgovori sa rivalskom nemačkom Lufthanzom o preuzimanju delova biznisa se nastavljaju

  • 2

Posrnula nemačka avio-kompanija Er Berlin podnela je zahtev za stečaj zbog nesolventnosti pošto je glavni akcionar, Etihad ervejz, odbio dalje finansiranje.

Dajners otišao pod stečaj: U pitanju je ozbiljan novac

Avio-kompanija i njegove ćerke kompanije predale su zahtev za stečaj u lokalnom nemačkom sudu, ne tražeći zaštitu od bankrota. Razgovori sa rivalskom nemačkom Lufthanzom o preuzimanju delova biznisa se nastavljaju, navodi B92.

Er Berlin je ušao u restrukturiranje u pokušaju da se zaustave godine gubitka, uključujući i davanje na lizing svojih letelica Lufthanzi.

Etihad je Er Berlin kupio 2011. godine i uspeo je da je uz finansijsku podršku održi u poslu od tada, ali je kompanija sa sedištem u Abu Dabiju revidirala svoju evropsku investiciju pošto nije uspela da ostvari profit koji je očekivala.

Foto: Tanjug/AP

Etihad je poslednji put obezbedio finansiranje u vidu 250 miliona dolara u aprilu ove godine. Planovi da se Niki spoji sa nemačkom kompanijom TUI propali su u junu nakon što je Etihad iz Abu Dabija naveo da nije uspeo da postigne dogovor o formiranju zajedničkog poduhvata za operaciju.

Er Berlin navodi da će nastaviti da obavlja letove. Nemačka vlada je objavila da je obezbedila 150 miliona evra kredita za premošćavanje.

Trgovina akcijama kompanije je obustavljena. Er Berlin je nedavno objavio finansijske rezultate prema kojima je ostvaren neto gubitak od 782 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    15. avgust 2017 | 15:16

    Pa to se znalo ,sad kad je direktor napustio Etihad pocinje da se objavljuje ko je sve bankrotirao .on je radio kao direktor u Bahreinu i kad je otišao avio kompanija je bankrotirala .Uskoro ce i Er Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA