Aerodrom Nikola Tesla obara novi rekord: Uskoro će uslužiti petomilionitog putnika

- Veoma smo ponosni na ovaj uspeh, kojem dodajemo i najbolje poslovne rezultate u istoriji Aerodroma - kazao je direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević

  • 1

Aerodrom "Nikola Tesla" će, prvi put tokom 55 godina postojanja, uslužiti svog petomilionitog putnika u ovoj godini, što će biti njegov novi rekord u broju putnika, kaže generalni direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

55 godina beogradskog aerodroma ispričano u 55 fotografija: Direktor najavio rekordnu godinu! (FOTO)

- Do kraja 2017. očekujemo i više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci. Veoma smo ponosni na ovaj uspeh, kojem dodajemo i najbolje poslovne rezultate u istoriji Aerodroma - rekao je on.

Prema Vlaisavljevićevim rečima, neto dobit u prvih 10 meseci ove godine iznosi više od tri milijarde dinara i veća je za 12 odsto u odnosu na isti period 2016.

- Aerodrom je jedna od najuspešnijih kompanija u zemlji, sa više od 2.000 zaposlenih, i strateški smo usmereni ka stalnom unapređenju poslovanja - istakao je on.

Tržišna vrednost akcija Aerodroma je, kaže, u poslednje četiri godine uvećana više od tri puta, dok Aerodrom sada vredi - više od 400 miliona evra.

Printskrin: Infobiro

- Takvi rezultati postignuti su zahvaljujući nizu strateških poteza Vlade - reorganizaciji poslovanja nacionalne avio-kompanije koja je dovela do povećanja broja putnika i letova, konstantnom ulaganju u razvoj aerodromske infrastukture i usluga, kako bi naša ponuda bila atraktivnija od aerodroma u ovom delu Evrope - objašnjava Vlaisavljević.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    1. decembar 2017 | 12:01

    Kao i uvek , u ovom delu Evrope , " aerodrom Nikola Tesla " je uvek bio uspesan u svom poslovanju , sve cestitke !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA