Veliki trgovinski lanac počinje sa prodajom hrane kojoj je istekao rok: Englezi će biti prvi koji će jesti takve proizvode

U ponudi će biti testenine, čips i pirinač kojima je istekao preporučeni rok upotrebe i to po ceni od 10 penija

  • 5

Prvi veliki trgovac koji će prodavati robu kojoj je istekao rok trajanja počeće sa radom u Engleskoj, a u pitanju je trgovinski lanac "East of England Co-op" koji ima 125 prodajnih mesta.

Ne dozvolite da vas mesari prevare! Ovo je jedini način da provalite da li je meso pokvareno

Znate li šta se u Srbiji dešava sa HRANOM kojoj je ISTEKAO ROK?

Tako će se na istoku Engleske prodavati sušena hrana i konzervirani proizvodi za svega 10 penija, piše B92.

Na ideju su došli sa namerom da se smanji bacanje hrane, a da ta hrana ipak bude bezbedna za konzumiranje jer je Savetodavno telo za otpad i reciklažu ocenilo da je taj potez usklađen sa standardima sigurnosti hrane. U ponudi će biti testenine, čips i pirinač kojima je istekao preporučeni rok upotrebe i to po ceni od 10 penija, a u obzir neće doći kvarljivi proizvodi posle isteka datuma "upotrebe".

Akcija se sprovodi u 14 prodavnica u probnom tromesečnom periodu.

Inače, Velika Britanija baca 7,3 miliona tona hrane svake godine, pokazuju podaci Agencije za bezbednost hrane.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    4. decembar 2017 | 13:31

    Pomislih da je kod nas a ono u bogatoj zemlji. Kod nas se tone hrane koja se moze jesti baca i narod grca u nemastini. Radije ce baciti nego da prodaju upola cene. A da poklone o tome nema ni govora.Moja poznanica decu prehranjuje iz kontejnera ali cesto mora da se bori sa cuvarima supermarketa da bi nesto uzela. Ne razumem zasto nasa vlast ne uvidi potrebu da se tako nesto sprovodi i ovde.Ili su oni toliko siti da misle da je svima lepo kao i njima. I u Francuskoj je zabranjeno da se baca nego da se deli siromasnima. A sirotinje imamo za izvoz.

  • ....

    4. decembar 2017 | 13:28

    U Srbiji se to troši još ohoo-hoooo, kada legalno, kada sa promenjenim rokom, a ima i prehrambenih proizvoda iz uvoza na kojim rok nije ni obeležen....!

  • Šipak

    4. decembar 2017 | 23:25

    Pola toga bi moglo da završi u našim marketima, ali po visokim cenama. Čekaj samo da naši "biznismeni" uoče priliku da lako zarade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA