Beograđani imaju para: Stanove kupuju isključivo u kešu

Najkvalitetrniji stanovi koštaju između 2.200 do 2.800 evra po kvadratu

  • 9

U Beogradu se godišnje proda tri do četiri puta više stanova nego što se izgradi, a interesantno je da se u prestonici nekretnine više kupuju u kešu nego na kredit.

Direktor marketinga i prodaje konsultantske kuće u oblasti nekretnina, Mina Kalezić kaže da se godišnje u Beogradu gradi 3.000 do 5.000 stanova, dok se proda 11.000 do 14.000 stanova.

Ovi stanovi u centru gradova širom Srbije su na prodaju: Za jedan u Beogradu, dva kupite u Leskovcu (FOTO)

- Najveća tražnja je za stambenim jedinicama gde je odličan odnos lokacije, kvaliteta i cene. Sve veći broj domaćih i stranih investitrora tome posvećuje pažnju pri formiranju projekta - rekla je Kalezić.

Što se tiče cena nekretnina, najkvalitetrniji stanovi u centralnim gradskim opštinama koštaju između 2.200 do 2.800 evra po kvadratu sa PDV-om, dok se cene projekata srednjeg kvaliteta kreću u rasponu od 1.700 do 2.200 evra sa uključenim PDV-om.

Foto-ilustracija: Profimedia/Photononstop

- Što je stan luksuzniji to je manje kreditnih kupaca. Sa inicijativom banaka za revizijom kamatnih stopa svakog dana raste broj kreditnih kupaca", pojasnila je Kalezuć.

Dodaje da su kupcima sve interesantniji kompleksi koji nude nešto drugo osim samog stanovanja, a tipičan primer je Garden centar koji kupcima stanova pruža i privatan park u centru grada, centralnu recepciju, dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje i centralno održavanje zgrade.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. april 2018 | 12:37

    Te pare su zaradjene ,u - ibostranstvu... (Preko puta moje zgrade je nova zgrada,u kojoj su otkupljeni stanovi,u kojima niko ne - zivi.Ljudi,kao i svuda na zapadu,ulazu novac,u - nekretnine.)...

  • Mrmot

    4. april 2018 | 11:06

    To nisu Beogradjani

  • lea

    4. april 2018 | 11:39

    Prodaju jedno pa kupe drugo. Zato imaju gotovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA